Akıllı telefon dunyasının en buyuk ismi olan Apple, iPhone 14 ile birlikte cıtayı yeniden belirledi. Ancak şirket, serinin uretim aşamasından bugune kadar bircok sorunla uğraştı. Gorunen o ki bu sorunlar artarak devam ediyor.
[h=2]Foxconn, protestolar sebebiyle uretimi durdurdu[/h] Apple’ın en buyuk kalelerinden Foxconn’da olaylar bitmek bilmiyor. Bilindiği uzere Cin, “koronaviruse karşı sıfır tolerans” politikasını uyguluyor. Bu politika, bircok fabrikadaki uretimin defalarca durmasına neden oldu. Cin’e oldukca bağlı olan Apple, buyuk bir uretim sorunuyla karşı karşıya.
Gectiğimiz ay, koronavirus sebebiyle uretim durmuştu. Hal boyle olunca iPhone 14 serisinin uretimi sekteye uğradı. Acığı kapatmak isteyen fabrika, işcilerin tatil sezonu oncesinde uretim hattında kalmasını istedi. Ancak calışanlar zorunlu kılınan bu duruma tepki gosteriyor.
Tepkiler karşısında şirket geri adım atmayınca olanlar oldu. Foxconn, protestolar ile karşı karşıya kaldı. Fabrika, tatil doneminde yoğun calışma istiyor. Oyle ki bu durumda calışanlar, evlerine gitmeden geceli gunduzlu fabrikada calışmak zorunda.
[h=4]Apple ve Google icin yeni suclama! Sınırsız guce sahipler[/h] Yaşanan protestoların dozu giderek artıyor. Oyle ki işciler bircok kez polisle karşı karşıya geldi. Gelen bilgilere gore fabrikanın guvenlik gorevlileri yatakhaneden kacmak isteyen calışanları yakalayıp acımasızca dovuyor. Tum bu yaşananların ardından gozler Apple’a dondu.
Apple, daha once Cin ’deki fabrikalarına standart modelleri iPhone 14 ve 14 Plus uretimini durdurma talimatı verip uretim planını sadece iPhone 14 ’un Pro modellerine cevirmişti. Ancak oldukca fazla talep goren Pro modellerinin uretimi sadece bu fabrikada yapılıyor. Şimdi de Foxconn, protestolar ile karşı karşıya. Gorunen o ki şirketi daha zor gunler bekliyor.