Oncelikle masaustu bilgisayar sahibiyim. Şu an kullandığım usb wifi kartı air 2315. Ev 2 katlı modem alt katta, bilgisayar ust katta. İnternetim ttnet 8mbit akksiz paket. Air 2315'den memnunum ama; garip bir şekilde kasanın arkasındaki usb 2.0 - 3.0 portlarına taktığımda speedtestte 3mbite zor geliyor hız. Kasanın on kısmında bulunan usb 2.0'a taktığımda da durum aynı. Ama kasanın on kısmındaki tek usb 3.0 portuna taktığımda ise internetimi tam hızda kullanabiliyorum. (her portta 3 tik cekiyor.) Ama bu hem kasanın on kısmındaki tek usb 3.0 portunu işgal ediyor, hem de kulaklığımda parazite neden oluyor. Bu yuzden yeni bir usb wifi kartı arıyorum. Aklımda air 2610 var. Hem modemin 5ghz kanalını kullanabilmem olsun, hem de air 2315'e gore airtiesin sitesinde dbmi +1 daha kuvvetli olsun beni cezbetti. Sizin de tavsiyelerinizi bekliyorum.
Bir kac sorum daha olacak. 5ghz kanalından wifiye bağlanmak herhangi bir artı sağlar mı ? (ping, indirme hızı, videoların dolum hızı vs.)
Kullanan varsa air 2610 cekim gucu iyi mi ? Dediğim gibi modem alt katta ve tavanda betonarme olduğundan yukarıda 3 tikin aşşağısına duşmemesi lazım hızı alabilmek icin. (Denemelerimle sabit 2 cektiğinde hız 8mbite kadar cıkmıyordu modemin kanalını değiştirerek 3 cektirebildim yukarıda

)