Bir coğunuza sacma gelebilir ama 3 gundur kafayı kırdım.
Bulunduğum bolgede fiber alt yapı yok ancak TT'ye ozel ucretini oderseniz bulunduğunuz bolgeye cekiyorlar.
(Bunun icin yarın il telekom mudur yardımcısıyla goruşeceğim yarı yarıya kabul ederlerse cektireceğim)
Ben muteahhitlik yapıyorum 15 dairelik sitemize fiber cektirip 100 mbit hıza erişmek istiyorum acıkcası.
Durum bu şekilde şimdi sormak istediğim ise; sitenin bulunduğu bolge ile ofisimin arasında yaklaşık 400 m mesafe var. Sitede kendi dairem de var, şimdi ben wifi dish anten ile bu sinyali ofisin olduğu bolgeye yayabilir miyim?
Dish anten karşılıklı kurulduğunda 25 km'ye kadar etkili olduğu yazıyor. Bana 1 km capında sorunsuz sinyal alayım yeterli.
Maliyeti 600 TL civarı internet de baktığım kadarıyla yeter ki olsun alırız bir anten yaparız :=)
Ama bu hususta ne yazık ki hic bilgi sahibi değilim. Daha once bu işle ilgilenmiş, fikir sahibi olan arkadaşlar var ise yardımlarını bekliyorum.
NOT: Ofis ile sitenin ortasında hukumet konağı bulunuyor. Ofisim ile goz mesafesinde (duz yol) siteler ise 2 sokak daha arkada kalıyor, şayet kabul ederler ise oradan bu anten ile yonlendirme yapabilir miyim direk kablosuz olarak? Kaymakamla aramız iyidir, yetkililer ile de aramız iyi izin verirlerse bu şekilde de yapmayı planlıyorum. Hukumet konağından 2 resmi kurumun benden uzak mesafeye kablo cektiğini duydum o yuzden bunu da ele aldım.
Aradaki mesafe, dbi olcumu EK'te resim de gorulduğu gibidir.
Dosya Ekleri