WAN ile bağlı TP-Link TL-WR840n V2 modemimden ADSL internet kullanıyorum (ileride fiber alt yapıya gecebilirim urunun hızı sınırlı olmasın). Evi biraz resmetmeye calıştım (turuncu modemin şu anda bulunduğu yer, mavi alacağım urunu takacağım yer):

Bu iki oda arasında Wi-Fi ile bağlantı yapacağım kablo taşıyamam ve mavinin sağındaki odada şu anda internet yarısında cekiyor yarısında cekmiyor. Router ve menzil genişletici arasındaki farkı tam olarak bilmiyorum ama SSID değişmemesi lazım ben odamdan salona gittiğimde farklı bir nete bağlanmakla uğraşmak istemiyorum ve spacedesk gibi uygulamaları kullanırken sorun yaşamak istemiyorum. Ayrıca TP-Link'in ucuz urunleri kotu olduğu icin tavsiye etmemenizi istiyorum. Butcem ₺400, ustune cıkacaksanız sebebini belirtirseniz sevinirim. Kendim şoyle bir urun buldum ama butcemi aşıyor Keenetic'i genel olarak beğeniyorum dediklerime uygunsa bunu da alabilirim:
https://www.hepsiburada.com/keenetic-buddy-4-kablosuz-menzil-genisletici-wi-fi-mesh-repeater-range-extender-access-point-p-HBCV00001HLH6N