Herkese merhaba,

2015 yazında evdeki TTNET'in kendi verdiği modem cok eskidiği icin aldığım bu modemde denemediğim ayar, uymadığım tavsiye kalmadı. Kablolu bağlantıda sıkıntısız bir ping ile online oyunlar oynanırken, kablosuz bağlantıda anlık giren pingler, oyundan kopma gibi problemler yuzunden bolca araştırma yaptım ancak yine de cozum icin buraya danışmak istiyorum.

Aynı modemi kullanan veya ZyXEL marka modem kullanıp pingsiz bir oyun icin bana uygun ayarları ve formulu verebilecek birileri cıkar mı burada?

Aynı zamanda belirtmem gerekiyor:
* İnternet paketim TTNET'in 16 Mbps paketi, 50GB'dan sonra 3 Mbps'a duşuyor.
* Kablosuz bağlantı genelde yalnız ben bağlandığımda sorun yaratmıyor ancak evde 5-6 kişi yaşadığımız icin birden fazla kişi girdiğinde sıkıntı oluşması bayağı muhtemel oluyor. Ozellikle bir başkası video izliyor veya herhangi bir sebepten dolayı upload yapıyorsa ondan dolayı da ping girebiliyor.
* Kanal değiştirme, optimal kanalı bulma, yayın frekansını 20 Mhz'e cekme gibi şeyler denendi, modemi cok kez sayıda sıfırladım da, ZyXEL muşteri hizmetlerini arayıp sorunumu onlara da paylaştım, ancak o da sonuc olmadı.

Sizin yorumlarınızı veya cozum onerilerinizi bekliyorum.