Arkadaşlar merhaba,
Halihazırda kurulu olan modem / router duzenimi değiştireceğim, zira 50mbit fibernete gecmekteyim. Bu bağlamda bazı konularda aydınlatılmaya ihtiyacım var.

Oncelikle 2 kat olduğundan kesinlikle modem/router duzeni duşunuyorum. Zira 2. katta routera kablolu bilgisayar da bağlı olacak. Yine ozellikle router uzerinden yazıcıyı ağa paylaştırmayı duşunuyorum. Harici hdd takarak ağa dosya paylaşımı yapmak gibi bir gereklilik soz konusu değil fakat harici hdd takıp uzaktan erişim ve torrent indirme gibi durumlar olabilir.
Bunlarla beraber tv, ps4, telefon gibi cok ceşitli cihazlar kullanılacak. Anlayacağınız uzere, cihazların coğu router uzerinden calışacak. Tum bunları duşunduğumde modem / router olarak aklıma gelen başlıca modeller: Airties 5760, Asus AC66/56/55U ve TP-Link Archer serisindeki ceşitli modeller.
Ozellikle asus modeller oldukca kaliteli gozukmekle birlikte cok ceşitli sorunlara ilişkin yorumlarla karşılaşmak beni urkuttu. Tum bu yazdıklarım cercevesinde bana bir kombinasyon onerirseniz cok sevinirim, verdiğim ornek modeller olmak zorunda değil. Toplam butce maksimum 1100TL, illa cok pahalı olmak zorunda değil
Teşekkurler.