Lincoln Henrique, Fenerbahce ’nin Youtube kanalına acıklamalarda bulundu. Brezilyalı oyuncu, "Buraya geldiğimde beni en cok şaşırtan, hem Turkiye ’de hem de yurt dışında Fenerbahce ’nin temsil ettiği buyukluk oldu. Turkiye ’de oynamış arkadaşlarım vardı. Bana Fenerbahce ’den cok iyi bahsetmişlerdi ama Fenerbahce ’nin ne olduğunu birebir tercume etmek cok farklı." dedi. 24 yaşındaki orta saha oyuncusu, takım arkadaşlarına ovguler yağdırdı. Arda Guler icin, "Cok ust duzey bir oyuncu. İnanılmaz bir potansiyeli var." diyen Lincoln, İrfan Can Kahveci ’yle ilgili olarak, "Ortalamanın uzerinde bir yetenek." yorumunu yaptı. Başarılı oyuncu, Mert Hakan ’ın da farklı bir oyun tarzı olduğunu soyledi. Lincoln, Katar ’da devam eden 2022 Dunya Kupası ’nı yorumlayarak, "Favori takımım Brezilya. Bunu ulkem olduğu icin soylemiyorum. Brezilya cok guclu ve ust seviyede bir takım. Fransa da favorilerimden biri. İki takım final oynarsa Brezilya ’ya destekleyeceğim." ifadelerini kullandı. Lincoln, izin gunlerini nasıl değerlendirdiğiyle ilgili bir soruya ise, "Coğu kez İstanbul Boğazı ’nda tekne turu yapıyorum. İzin gunlerimde hep ailemleyim. Dışarı cıkıp yemek yemeye gidiyoruz, İstanbul ’u tanımaya calışıyoruz. Pek fazla iznimiz de olmuyor." yanıtını verdi.