Resimlerinizi Seo'ya Uygun Hale Getirin
Seo icin iceriğin onemini bilmeyen yoktur herhalde , bu icerikler sadece metinlerden oluşmazlar iceriklerinizde gorsellik icin mutlaka resim kullanmışsınızdır(ben oyle tahmin ediyorum).Bu resimleri googleye tanıtarak sitenizi seo dostu yapmak icin buyuk bir adım atmış olursunuz.Resimlerinizi nasıl seo dostu yaparsınız bu yazıda ona değinicez.
Resimlerimizi Seo'ya uygun hale getirirsek ne gibi bir yararı olur?
Resimleriniz belirlediğiniz kelimelerde google'de on sıraya cıkarabilir.Yazınızın iceriğini destekleyecek kelimelerle resimlerinize alt ve title etiketlerini vererek resimlerinizi o konuyu arama motorlarında aratan kişilere gorseller kısmında cıkar dolayısıyla sitenize trafik sağlar.

1- Resimlerinize Alt ve Title Etiketleri Ekleyin
Resimler kelime vs. icermediği icin arama motorları tarafından indexlenemez ve goruntulenemez.Resimlerinizi tanıtıcı kelimeleri alt ve title etiketleri tarafından ekleyerek resimlerinizi arama motorlarına tanıtabilir indexlenmesini sağlayabilirsiniz.
Title; Resmin ustune gelindiğinde acıklama balonu cıkmasını sağlar
Alt; Resimi arama motorlarına tanıtan etikettir resminiz hakkında arama motorlarına bilgi verir.
Kullanımı
PHP:
Not;Tavsiyem her ikisinide kullanın ikisini bir arada kullanmaktan zarar değil yarar gelir.
2- Resimlerinize İcerikle Alakalı İsimler Verin
Resimlerinizi internete yuklerken veya images klasorlerine atarken resim1.jpg gibi alakasız isimler vermeyin mesela resminiz bir film konusuna eklediğiniz resim olsun. Filmin adını resime vererek + puan kazanabilirsiniz.
PHP:
Ornek; kayip_balik_nemo.jpg
3- Genişlik ve Yukseklik Değerlerini Ekleyin
Resimlerinize genişlik ve yukseklik değerlerini vererek hem gorunumde resmin rastgele boyutlanmasına engel olabilirsiniz hemde seo dostu olma yolunda bir tane daha + alırsınız
PHP:
4- Resimlerinizi Jpg olarak yukleyin
Bu tamamen hız ile alakalı bir konu jpg resim formatı png formatına gore daha hızlı acılır ve sitenize hız katar resimlerinizi jpg olarak eklerseniz bir + puanda burdan alırsınız.
5- Ornek Olarak Bir Resim Ekleyelim
Resimlermizi seo'ya uygun halde eklemek icin sizlere bir ornek vereyim.Butun resimlerinizi bu şekilde yuklemenizi oneririm.
PHP:

http://www.ismailcakir.net/2013/05/r...e-getirin.html
Genişletmek icin tıkla ...