Duzce saat 04.08'de sarsıldı... Merkez ussu Golyaka ilcesi olan sarsıntının buyukluğu 5.9 olarak acıklandı. Derinliği 6.81 kilometre olan deprem İstanbul, Ankara, Eskişehir, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Bolu, Edirne ve diğer bazı cevre illerde de hissedildi. Buyuk korku yaşayan vatandaşlar geceyi sokaklarda gecirdi. Havanın da soğuk olması nedeniyle sokakta bekleyişlerini surdurenlere battaniye yardımı yapıldı. Yaşanan afet sırasında bircok ev ve iş yerinden deprem anına ilişkin goruntuler ortaya cıktı. Oluaşan hasar depremin buyukluğunu gozler onune serdi. Ote yandan AFAD tarafından yapılan acıklamada Duzce'de 37, İstanbul ’da 1, Zonguldak'ta 6, Sakarya'da 1 ve Bolu'da 1 olmak uzere 46 kişinin yaralandığı belirtildi. İHA'nın aktarımına gore; depremi yaşayan vatandaş da yaşadıkları panik anlarını anlattı. Kapıyı bulamadığını soyleyen depremzede, "Hissettim. Evde dolaplar duştu. bu olayı 94'te de gordum ben. Ailecek evdeydik. Kapıyı bulamadığım icin camdan atlamak zorunda kaldım. Bir şeyim yok şu an." ifadelerini kullandı. Duzceli depremzede: Camdan atlamak zorunda kaldım