Merkez ussu Duzce'nin Golyaka ilcesinde olan 5.9 buyukluğundeki deprem Sakarya'nın da tum ilcelerinde hissedildi. Şiddetli sarsıntı Karasu ilcesinde bulunan bazı ev ve iş yerlerinde hasar oluşturdu. Sarsıntıyla uyandıktan sonra ranzadan duşerek hafif şekilde yaralanan ve tedbir amaclı hastaneye goturulen Batın Karasu,
"Gece bir anda deprem oldu. Anlayamadım. Ranzadan inmeye kalkarken duştum. Oyle bir talihsizlik yaşadım. Ayağım burkuldu." diye konuştu.

İHA'nın haberine gore; depremden kısa bir sure once hava almak icin dışarıya cıkan vatandaş ise
"Butun Turkiye'ye buyuk gecmiş olsun. Bende 6 katlı binada oturuyorum. Ruyamda bir sıkıntı gordum, aşağıya indim. 5 dakika bile olmadan ses duyuldu. Ben kıyamet kopuyor sandım. Yukarıya cıktım baktım, kontrol ettim. Yere televizyonum duşmuş, catal, kaşıklarım duşmuş. Bağıramadım bile. Deprem aklıma geldi. 1999 depremi gibi değildi. Şuanda bile ayaklarım titriyor, konuşamıyorum. Eve nasıl cıkacağım bilmiyorum, nerede yatacağım bilmiyorum. Ben daha o binaya cıkamam. Allah sonumuzu hayır etsin" ifadelerini kullandı.