Alıntı Metni

Video bir bilinmezlikle sona ermiş olsa da bir drone tarafından çekilen görüntüler, olayın nasıl sonuçlandığını ve savaşın kirli yüzünü gözler önüne seriyor. Drone tarafından kaydedilen görüntülerde binadan ateş açarak çıkan Rus askerinin öldüğü görülürken, teslim olan Rus askerlerinin de yerde kanlar içinde hareketsiz şekilde yattığı görülüyor.
'ÇOĞU BAŞINDAN VURULMUŞ GİBİ GÖRÜNÜYOR'
Adli tıp uzmanı ve California Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Rohini Haar, öldürülen Rus askerlerinin çoğunun başından vurulmuş gibi göründüğünü söyledi. Haar,"Hareketsiz yatan bedenler kan birikintilerinin içinde kalmışlar. Ölüme terk edilmişler gibi görünüyor. Yani kimse onlara yardım etmemiş veya etmek istememiş gibi duruyor"dedi.
İşte Dünya Kupası'nda final oynayacak iki ülke

Rus askerlerinin teslim oldukları anlarda silahsız gibi göründüklerini ifade eden Haar,“Onları bu haliyle değerlendirecek olursak artık savaş dışı kişiler olarak tanımlayabiliriz. Yani fiilen savaş esiri olmuşlar” şeklinde konuştu.
'KARAR VERMEK ZOR'
Hollanda'daki Utrecht Üniversitesi’nde öğretim üyesi olan ve savaş araştırmaları üzerine çalışan Iva Vukusiç ise sadece videolardan yola çıkarak savaş suçu işlenip işlenmediğine karar vermenin doğru olmayacağını ifade etti. Vukusiç,“Son Rus asker dışarı doğru çıktığında ateş açıyor. Eğer ölümler buna bağlı bir intikam eyleminin sonucuysa bu net bir savaş suçudur”yorumunu yaptı. Vukusiç,“Eğer bu savaş esirlerinin üstleri henüz aranmadıysa, Ukraynalılar yerde olsalar bile silahlı olup olmadıklarını bilmiyorlar demektir. Anlık gelişen olaylar sonucunda silahlı oldukları varsayılarak öldürülmüş olabilirler”ifadelerini kullandı.
'VİDEOLARDAN HABERDARIZ, ARAŞTIRIYORUZ'
Yaşanan olaya ilişkin videoların gündem olmasının ardından Birleşmiş Milletler’den de olaya ilişkin bir açıklama geldi. BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Marta Hurtado, Birleşmiş Milletler'in olaya ilişkin araştırmalarının sürdüğünü açıkladı. Hurtado, sözlerine şöyle devam etti:
Alıntı Metni

Savaşın başladığı günden bu yana Rusya ve Ukrayna arasında sık sık savaş suçu tartışmaları yaşanıyor. Birleşmiş Milletler müfettişleri geçtiğimiz ay yaptıkları incelemelerde Rus güçlerinin sivil ve askeri mahkûmlara işkence yaptığına dair vakaları belgelediklerini ifade etmiş, yapılan incelemelerde Ukrayna birliklerinin de savaş esirlerine işkence ve tacizde bulunduğunu ancak bunun Rus güçlerine oranla "daha düşük ölçekte" olduğunu açıklanmıştı.
CR7 ezeli rakibe'Hiç beklemediğimiz bir yer'“Benim babamdan mı bahsediyorsun?”