Uşak Universitesi Eşme Meslek Yuksekokulu Laborant ve Veteriner Sağlık Bolumu'nden gecen yıl mezun olduktan sonra baba mesleği hayvancılığı surdurmeye karar veren 21 yaşındaki Sueda Demirci, Mayıs 2022'de Bakanlığın Uzman Eller projesine muracaat etti. Temmuz ayında projesi kabul edilen Demirci, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında geri odemesiz verilen 100 bin lirayla 50 koyun ve 2 koc aldı. Ailesiyle yaşadığı mahalledeki ağılda hayvanlarının bakımıyla ilgilenen Demirci, ailesine ait mevcut hayvanlarının yanı sıra koyunlarının yavrulamasıyla suruyu 100 başa cıkardı. Sut, peynir ve yağ ureterek ekonomiye katkı sağlayan Demirci, surusunu buyutmeyi hedefliyor. Genc girişimci Sueda Demirci, AA muhabirine, annesi, babası ve babaannesiyle birlikte hayvancılık yaptıklarını soyledi. Proje başvurusu surecinde yetkililerin kendisine cok destek olduğunu belirten Demirci, "Genc yaşımda kendime ait bir işletmem oldu, bu durum sabahları uyanmak icin guzel bir neden. Kuzularım cok tatlı, aşırı sevimliler. Hastalandıklarında aşırı uzuluyorum. Gece gunduz koyunlarımla ilgileniyorum. Kuzularımızın eğlenmesi bizi cok mutlu ediyor, oturup keyifle izliyoruz." diye konuştu. Demirci, işletmesini kurma surecinde ailesinin hep yanında olduğunu dile getirdi. Bu tur işler yapmak isteyen genclere cağrıda bulunan Demirci, şunları kaydetti: "Hic cekinmesinler. İl ve ilce tarım ve orman mudurluklerindeki gorevliler cok ilgilenip yardımcı oluyorlar. Yetkililer gerekli yonlendirmeleri yapıyor. Hic korkmasınlar, Allah bir şekilde yardım ediyor. Yeter ki kendilerine guvensinler. Bir de 'Ben kadınım, yapamam' gibi bir duşunceleri olmasın, kadınlar bu işi daha guzel yapıyor. Bizim elimize daha cok yakışıyor. Şu an bir suru koyunum ve kuzum oldu. Her iş cok ozel ve guzel ama kendi işimi yapmak benim icin daha mutluluk verici. Kendi işimin patronu olduğum icin de daha cok benimsedim. Başka işlerde de calışılabilir ama imkanı olan ve isteyen bu tur girişimlerde bulunsun. Bircok proje var, ben bu projeden hibe aldım fakat yem bitkileri projesi ve bunların desteklemeleri var."
AA'nın haberine gore, baba Mustafa Demirci de her zaman kızının yanında olduğunu ifade ederek, "İşletmemizin patronu kızım, biz artık onun dediğini yapıyoruz. Surumuzu artırıp, Balıkesir kuzusunu uretip Turkiye'mize sunacağız. Elimizden gelen cabayı gostereceğiz, sonrasında takdir Allah'ın. Şu anda bereketli bir şekilde ilerliyoruz." dedi.