Osmaniye şehir merkezinde bulunan Şehit Kansu Kucukateş Mahallesi, Sumbas yolu uzerinde eşi ile birlikte yuruyuşe cıkan Yılmaz Aslan isimli kişi, cop konteynerinin kenarına bırakılmış cuvaldan ses gelince cuvalın yanına gitti. Cuvalın icerisinde bir canlının hareket ettiğini fark eden Yılmaz Aslan, actığında cuvalın icerisinde 4 adet yavru kopek olduğunu fark etti. Polisi arayan Yılmaz Aslan cope atılmış 4 yavru kopek olduğunu bildirdi. Olay yerine gelen HAYDİ ekipleri yavru kopekleri koruma altına alarak Kadirli Belediyesi Hayvan Barınağına teslim etti. Kopekleri cope atılmış cuval icerisinde bulan Yılmaz Aslan,
"Sabah eşimle beraber yuruyuşe cıkmıştım. Buradan gecerken kopek sesini duydum. Biraz tedirgin oldum. Gittim cuvalı acınca kopek yavrularının atıldığını gordum. Cuvalın ağzını actım. Polisi aradım HAYDİ ekibi geldi kopekleri aldı barınağa goturdu. Bu 4 yavru kopeği kurtardığım icin mutluyum ayrıca insanların bu kadar bencil olmasını kınıyorum. Cunku bu dunya her ne kadar insanlarınsa hayvanların da" şeklinde konuştu.