Siz taşınabilir bir SSD ’ye ihtiyacınız olduğunda hazır harici SSD mi yoksa dahili SSD ve disk kutusu mu tercih edersiniz?
Ben dahili SSD ve disk kutusu tercih ederim. Cunku bu kombinasyonda esneklik payı mevcut. Mesela diyelim ki bir gun başka bir bilgisayar icin SSD gerekti. Bu durumda disk kutunuzdaki SSD ’yi sokup SSD takılacak bilgisayara takabiliyorsunuz. Sonradan da disk kutusunu farklı bir amacla yeniden değerlendirebiliyorsunuz.
Ben Ağustos 2021 ’de Patriot Burst 120 GB SSD ve Ugreen USB 3.1 Gen 2 SATA 2.5” harici disk kutusu almıştım. İlk başta kullanıyordum fakat sonradan az kullanmaya başladım. Derken bir tanıdığımın bilgisayarı icin SSD lazım oldu, hemen disk kutusundaki SSD ’yi sokup tanıdığımın bilgisayarına taktım ve Windows kurdum. Hatta bilgisayardaki eski HDD ’nin icinde yer alan verileri de yine HDD ’yi disk kutusuna takarak aldım. Yani her iki urun de farklı bir durumda işe yaradı.
Eğer hazır harici SSD alsaydım bu mumkun olmayacaktı ve tanıdığımın bilgisayarı icin yeni bir SSD almak gerekecekti.
Bu yuzden ben esnekliğinden dolayı dahili SSD ve disk kutusu alırdım. Siz hangisini tercih edersiniz?