elimde asus marka notebook var daha alalı 3 gun oldu ilk şarj işlemi acaba ne kadar suruyor bilen varmı acaba?birde şarj ettikten sonra fişi cekip batarya modunda kullanırken bir kac dakika sonra aniden kapanıyor hic uyarı vermiyor.hatta bu bataryanın %90 doluluk oranını gorduğum zamanda oluyor.sorun bataryada mı acaba?birde internette gezerken şoyle birşey buldum
"Ben 2. el bir notebook aldım. Batarya %100 dolu gosterdiği halde 10dk kadar calışıyor ve bilgisayar duşuk pil uyarısı bile yapmadan direk kapanıyordu.
Bilgisayarı her actığımda adaptorsuz acıyor ve 10 dk sonra kendiliğinden kapanınca adaptoru takıp şarj ediyordum. Pilllerin tamamen bitmesi icin.
Bu şekilde bir iki ay kullandım, tabi buna kullanmak denilirse. Ancak iki ila uc ay kadar sonra bu kapanma suresi uzamaya başladı şu anda 1.5 senedir kullanıyorum ve uzerindeki orjinal pilleri ile tam 3 saat rahatlıkla calışıyorum. Ama kesinlikle bilgisayar kapanmadan yani batarya bitmeden adaptoru takmıyorum batarya tamamen bittikten sonra şarj ediyorum. Aslında yeni batarya taksak bile bu şekilde kullanmak gerekiyor bence cunku surekli şarj olmalarıda bataryaları bozuyor. Mutlaka dolup boşalmaları gerekiyor. İyi gunler dilerim."
sorum şu olacak ayrıca bataryayı tamamen boşaltmak ve yeniden şarj etmek istiyorum.yukarıdaki secenekten başka bir yol var mı acaba?şimdiden teşekkurler
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Donanım ve Bilgisayar
- Bilgisayar Güvenliği
- notebooktan anlayanlar bi bakarmısınız