Merhaba, 2-3 haftadır ara ara laptop modellerini inceliyorum. Genelde masaustu PC taraftarı olduğum icin aslında bu gibi durumlar canımı pek sıkmıyordu, cunku cok kolay şekilde parca değişimi yapabiliyordum. Fakat okulun bitmesi ve yaptığım iş gereği artık mobilite bana farz oldu. Bu yuzden en guncel teknoloji bir laptop almaya karar verdim. Biraz da elektronik konusunda cok ince ayrıntılara takılan birisi olarak ve uzun sure kullanmaya gayret gostermemden oturu biraz kıl adam oldum diyebilirim. Benim konuyu acma sebebim ASUS TUF Gaming A15 2022 modelinin neden PCI-e 3.0 M.2 slotu olması. Neden 4.0 PCI-e değil? Yahu istediğim ve aradığım tum kriterler bu laptopta tutuyor. Ama PCI-e 3.0 olması beni cileden cıkarıyor. Hayır parca değiştirerek kendimin yukseltebileceği bir şey olsa yine duşunmeyeceğim. Ama fark ettim ki hicbir laptop tam olarak istediğim kriterlere uymuyor, acaba bunun PCI-e yollarının kısıtlaması yuzunden mi olabileceği yeni aklıma geldi.
Aradığım kriterler;
Bluetooth 5.2 desteklemesi.
En son nesil destekleyen Type-C - usba ve Thunderbolt 4.0
2 adet RAM slotu DDR5 destekleyen.
2 adet M.2 slotu PCI-e 4.0 destekleyen.
Geri kalan hicbir şey umurumda değil, uzay teknoloji ekran da umurumda değil, abidik gubidik Uber GPU'da umurumda değil. İntel mi AMD mi o da umurumda değil. Bu ozellikleri sağlayan, tercihen ASUS (cunku hem marka olarak, hem tasarım ve sağlamlık olarak cok beğeniyorum) laptop arıyorum. Ağırlığı buyukluğu estetikliği hic ama hic umurumda değil. Fiyat aralığı da umurumda değil. Yorumlarda "ya PCI-e 4.0 olmayıversin", "ya 2 adet slot olmayıversin" gibi yorumlarla gelmeyin. Eğer bu kriterlerin olmamasının sebebi teknolojik bir kısıtlama ise PCI yolları ile, direkt "bu imkansız cunku bu kadar yolu destekleyen işlemci yok" veya" PCI kısıtlaması var" gibi yorum ile belirtin. Kriterlerimi cok net olarak acıkladım. Vaktiniz icin cok teşekkur ederim.
ASUS 2022 model laptopta neden PCI-e 3.0 var?
Dizüstü Bilgisayarlar0 Mesaj
●5 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Donanım ve Bilgisayar
- Dizüstü Bilgisayarlar
- ASUS 2022 model laptopta neden PCI-e 3.0 var?