Dell G317 laptopun işlemcisi durduk yere ısınıyor
Dizüstü Bilgisayarlar0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Donanım Forumları
- Donanım ve Bilgisayar
- Dizüstü Bilgisayarlar
- Dell G317 laptopun işlemcisi durduk yere ısınıyor
-
22-11-2022, 21:37:55Arkadaşlar oncelikle merhaba, benim Dell G317 model bir dizustu bilgisayarım var. Sorunum ise başlıkta da belirttiğim gibi işlemcinin durduk yere aşırı yuke binip ısınması. Orneğin internette gezinirken hatta bilgisayar boşta dururken bile birdenbire işlemciye aşırı yuk biniyor ve işlemci 100 dereceye kadar ısınıyor. Normalde ben bu sorunu Denetim Masası'ndan işlemci kullanımı %99'a sınırlandırarak cozmuştum. Bu kısıtlamayla oyun oynarken bile işlemci sıcaklığı en fazla 80 dereceye cıkıyor. Ancak sık sık bilgisayar kendi kendine ekran parlaklığını sona dayıyor ve benim koymuş olduğum bu %99 sınırını kaldırıyor. Daha sonra işlemci sebepsiz yere 100 derece sıcaklığa cıkıyor ve tekrar işlemci kullanımını %99 ile sınırlayınca her şey duzeliyor. Bu sorunu cok sık yaşıyorum ve ne yaptıysam cozemedim, her şeyi guncelledim, termal macunu yenilettim, antivirus programı kurdum, virus var mı diye baktım, BIOS'u sıfırladım ama nafile aynı sorun hÂl devam ediyor. Bilgisayarı boşta bırakıp gitmeye korkuyorum yine ısınacak ve bir zarar gelecek diye. Dediğim gibi oyun oynarken ısınan bir bilgisayar değil. Bazı oyunları acarken de bu sorunu yapıyor işlemciyi tekrar kısıtlıyorum ve bir sorun olmadan oyun oynuyorum. Ancak kendi kendine boyle şeyler yapması artık beni bıktırdı. Surekli işlemci sıcaklığını kontrol etmek zorunda kalıyorum. HÂl anlamış değilim %99'da calışıp 75-80 dereceyi gecmeyen işlemci nasıl oluyor da %100 olunca 100 dereceye cıkıyor anlamış değilim. Sorunun cozumunu bilen arkadaşlar yardım ederse cok sevinirim. Bu arada bu sorun sadece bilgisayar prize takılıyken oluyor, pil kullanımında boyle bir sorun hic yaşamadım.