2016 yazında yakın bir arkadaşımla beraber birebir aynı ozelliklere sahip iki Acer laptop satın aldık. İlk aldığımızda performansları neredeyse birebir aynı olan bilgisayarlardan benimki yıllar icerisinde arkadaşımınkine oranla her acıdan cok daha kotu hale gelmiş durumda. Bilgisayarlar arasındaki en bariz fark arkadaşım 2020 yılında HDD değişimi icin bilgisayarını acmış, ufak caplı fan temizliği yapmış ve sıfırdan Windows 10 yuklemiş ama bunlar birazdan bahsedeceğim kadar buyuk fark yaratır mı bilemiyorum. Kendisi gecen hafta sorunsuz Red Dead Redemption 2 oynadığını soylediğinde şok gecirdim cunku ben en basit ornekle 2020 yılında medium ayarlarda oynadığım Need for Speed Payback'i şu an en duşuk ayarlarda 10-15 FPS'lerde oynamaya calışırken 2005'te cıkmış olan Need for Speed Most Wanted'ta bile en yuksek ayarlarda 27-28 FPS seviyelerinde oynuyorum, oyunlar takılıyor vs. zaten bilgisayarın acılma suresi ve gunluk kullanımdaki hızı korkunc vaziyette. Cihaz boştayken 50°c civarlarında calışırken F1 2020 oynamaya calışırken 95°c'leri gormuştum. Ben bilgisayarımın icini hic acmadım, dolayısıyla herhangi bir bakım yapmadım ve en son Windows'u sıfırladığımın ustunden 3 seneye yakın zaman gecti. Acıkcası bir onceki laptopumu kendim tarafından bilincsiz termal macun değişimi nedeniyle kaybettiğim icin korkuyorum da. Ama bir yerden sonra mecbur kalıp termal macun+SSD değişimi yapsam ve icindeki kiri tozu temizlesem sizce performansın ne kadarını geri kazanabilirim?
Bilgisayarım;
Acer Aspire F5-572g

Intel Core i5 6200U.
NVIDIA GeForce 940M 4 GB.
8 GB DDR3 RAM.
1 TB HDD.

Biraz uzun bir yazı oldu ama yardımcı olursanız cok sevinirim, şimdiden teşekkurler.