Bir sene once ilk acıldığında ses cıkarması dışında bir sıkıntısı olmayan eski bilgisayarımı annem icin kurayım dedim fakat birkac sıkıntı yaşıyorum. Oncelikle bilgisayarı takıp hala calıştığına emin olduktan sonra cıkartıp kompresor ile temizledim. İcini acmasını bilmediğimden PSU sadece dışarıdan temizledim ve kompresor kullanırken fanların donmemesine dikkat ettim. Sonrada bilgisayarı tekrar takıp denedim fakat ekran kartı ve ısı ile ilgili sıkıntı cıktığından ve buna ne sebep olduğunu tam bilmediğimden bir burada sormak istedim.
Nedense monitore ekran kartı veya anakart ile bağlandığımda bazen goruntu geliyor bazen gelmiyor. Farklı kablo ve farklı girişleri denedim fakat yine de goruntu ya bazen geliyor ya da bazen gelmiyor. Ekran kartının fanı donuyor yani calışıyor gibi ama anlamadım. Acaba surucusu duzgun kurulu olmadığından olabilir mi? Internet bağlı olmadığından kuramadım daha.
Bir sene once kullandığımda ısınma sıkıntısı yoktu fakat şu anda 1-2 saat bilgisayar boşta calıştığında kasanın tamamı ısınıyor. Herhangi bir parca değil butun parcalar ısınıyor. HWMonitor calıştırdığımda genel olarak hicbir şey 40 derecenin ustune gecmiyor ama bu değerler ne kadar doğru bilmiyorum.
Eski ile şimdinin tek farkı bilgisayara şu anda 64 Bit Win8 (aktif değil) kurulu olması.
Bilgisayarın ozellikleri:
- Anakart: Tam emin değilim ama bu olması lazım
- RAM: 4 GB DDR2 Kingston.
- Ekran kartı: AMD HD 5500.
- İşlemci: Intel Core 2 Duo 2.00GHz (modelini bilmiyorum)
- Kasa eski onu/ustu kapalı olanlardan ve PSU, işlemci dışında sadece 1 fanı var.
Sizce bu bilgisayarı kullanılabilir bir hale getirebilir miyim? Bir oneriniz var mı?
Eski bilgisayarı kullanmaya calışmak
Masaüstü Bilgisayarlar0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Donanım Forumları
- Donanım ve Bilgisayar
- Masaüstü Bilgisayarlar
- Eski bilgisayarı kullanmaya calışmak