Cin merkezli teknoloji devi Vivo, ozellikleriyle dikkatleri uzerine ceken yepyeni telefonlarını bizlerle buluşturmaya devam ediyor. Şirket, gectiğimiz hafta yeni cihazı V25 5G ’yi oldukca rekabetci bir fiyatla Turkiye pazarına getirdiğini duyurmuştu. Dun ise Vivo ’nun yeni amiral gemisi olacak X90 serisinin ozellikleri sızdırılmıştı.
Şirketin bir suredir de Y02 isimli yeni bir butce dostu bir akıllı telefon ile karşımıza cıkabileceğini gosteren haberler dolaşıyordu. Daha once cıkan bilgilerde cihazın selefine benzer bir şekilde 100-200 dolar bandında piyasaya surulebileceği belirtilmişti. Şimdi ise Vivo Y02 ’nin ozellikleri ve tanıtım gorseli sızdırıldı.
İşte Vivo Y02 ’nin sızan goruntusu ve ozellikleri
Pricebaba ve Paras Guglani tarafından ortaya cıkarılan bilgiler, Vivo ’nun duşuk fiyatlı yeni telefonunun temel ozelliklerini ve nasıl bir tasarıma sahip olacağını ortaya cıkardı. Sızdırılan tanıtım gorseline baktığımızda, telefonda damla centik tasarımının yanı sıra kalın bir alt cercevenin yer alabileceği goruluyor. Goruntu ayrıca arka dikdortgen bir modul icinde yer alan yuvarlak kamera dizaynına da bakış atmamızı sağlıyor.
Ozelliklere gelecek olursak, sızan bilgilere gore telefon HD+ cozunurluklu 6,51 inclik bir LCD ekran ile gelecek. Centikte yer alacak on kameranın 5 MP, arka kameranın ise 8 MP olacağı da gelen bilgiler arasında. Ek olarak Vivo Y02 ’nin Helio P22 yonga setine, 2 GB RAM ’e ve 32 GB depolamaya sahip olacağı belirtiliyor. Yazılım tarafında ise Android 12 (Go edition) işletim sisteminin sunulacağı sızıntıda goruluyor. Yani anlayacağınız, oldukca uygun fiyatlı olması beklenen bu telefonda tahmin edilebileceği uzere pek de iyi ozellikler sunmayacak.
Cihazın ne zaman piyasaya suruleceği henuz belli değil. Ancak dolaşan soylentiler, Vivo ’nun Y02 ’yi bu ay sonu tanıtabileceğini ortaya koyuyor.