İflas eden ve kripto para dunyasındaki en buyuk krizlerden birinin yaşanmasına sebep olan FTX borsasının kurucularından Sam Bankman-Fried roportajlarına devam ediyor. Kripto para topluluğu tarafından ana akım medyanın “aklama cabası” olarak gorulmesine rağmen acıklamalarını surduren SBF, yeni bir anlaşmanın arifesinde olduğunu belirtti.
“Anlaşmayı bitirmeye calışıyorum” ABD medyasından CNBC’ye kısa bir roportaj veren ve goruntulu konuşma talebine olumsuz yanıt veren Bankman-Fried, yeni bir anlaşma icin calıştığını soyledi:
“Şu anda onemli olan bir an once yeni bir anlaşmanın yapılması ve muşterilerin varlıklarını geri alabilmeleri… Yaşananlardan dolayı cok uzgunum ve şu anda ‘Keşke daha dikkatli olsaydım’ diyorum. Borclar ve sorumluluklar benim duşunduğumden milyarlarca dolar daha fazlaydı. Birkac milyar dolarlık bir anlaşmayı bitirmeye calışıyorum. Kullanıcıların fonlarının değeri cok fazla, bu yuzden şirketler icin cok onemli yatırım fırsatı bulunuyor”
SBF’nin şu anda şirkette herhangi bir gorevi olmamasına rağmen yeni bir yatırımcı bulmasının kanuna aykırı olmadığını belirten uzmanlar, CNBC’ye yaptıkları acıklamalarda “Bir aracı kurum ya da ucuncu bir tarafın yapmaya calıştığı anlaşmadan farksız bir durum bu. Kanun dışı bir durum soz konusu değil. Delaware mahkemesine gelip, alacaklıların borclarını uzerine devralmak isteyebilir. Ancak bunu mahkemenin de onaylaması gerekir” dediler.
Uzmanların mahkeme olarak Delaware’i işaret etmesi ise bir başka tartışmayı daha on plÂna cıkarıyor. Şu anda hem Bahamalar hem de ABD tarafında mahkeme goruluyor. Her iki taraf da iflas mahkemesini kendisinin kontrol etmesi gerektiğini belirtirken, gectiğimiz gunler de de Bahamalar Menkul Kıymetler Borsa Komisyonu FTX’teki bazı fonları kendi kontrol ettiği bir cuzdana gecirdiğini acıklamıştı.