Singapur Para otoritesi (MAS), FTX borsasının iflası sebebiyle ulkede para kaybeden ve mağdur duruma duşen vatandaşlarına yonelik bir acıklama yayımladı.
Acıklamada kullanıcı korunmasının sağlanamama sebebi olarak FTX’in Singapur’da lisansının bulunmaması gosterildi. Kurum ayrıca uzun zamandır kripto paraların teşkil ettiği riskler konusunda uyarılarda bulunduğunu da belirtti.
“Binance Singapur’a yonelik cok fazla adım attı” MAS ayrıca Binance’in Yatırımcı Alarm Listesi’nde olup FTX’in olmaması konusuna da değindi ve Binance’in Singapur’daki yatırımcıları kazanmak icin bircok adım attığını ancak FTX’in ise bu konuda sessiz kaldığını belirtti:
“Hem Binance hem de FTX’in Singapur’da lisansı bulunmamaktadır. Ancak iki şirket arasında da cok net bir fark vardır. Binance Singapurlu yatırımcıları kendine cekmek icin bircok adım atarken FTX bunu yapmadı. Binance Singapur doları ile kripto para listeleme ve PayNow ve PayLah gibi Singapur’a ozgu odeme yontemlerini kendi sistemine bağlayacak kadar ileri gitti ancak FTX’ten bu adımları gormedik”
MAS bunlara ek olarak Binance konusunda diğer yargı bolgelerinin regulasyon kurumlarından da 2021 yılının Ocak ve Ağustos aylarında cok ciddi şikayetler aldıklarını ve lisans olmamasına rağmen Binance’in aktif şekilde kullanıcılara yonelik kampanyalar yaptığını gorduklerini belirtti. Kurum bu şikayetlerin ve bulguların hicbirisinin FTX’te olmadığını aktardı.