En Guzel Gul !!!!

Evvel zaman icinde muhteşem bir hukumdarın dunyalar guzeli bir kızı varmış. Kız evlilik cağına gelmiş ama kimseleri beğenmezmiş. Ne kralların oğulları, ne vezirlerin oğulları, ne zengin tuccarların oğulları… Kız herkese burun kıvırıyormuş. Bu ulkede yakışıklı ama fakir bir genc de istemiş bu kızı. Tabi ki reddedilmiş.

Bu genc başka bir ulkeye gitmiş, calışmış; cok zengin olmuş. Ulkesine yıllar sonra geri donmuş. Ulkesine geri donduğunde kendisini reddeden bu kızı gormek istemiş. Sormuş soruşturmuş, kızın evini oğrenmiş.

Gitmiş evin onune ve beklemeye başlamış. Derken kapı acılmış, cirkinler cirkini bir adam cıkmış. Adam gittikten sonra bizimki kapıyı calmış. Kız acmış kapıyı. Genc, neden bu kadar cirkin bir adamla evlendiğini oğrenmek istemiş. Kız bunu anlatmak icin evin arkasında bulunan muhteşem bir gul bahcesine goturmuş genci.

– Sorunun cevabını oğreneceksin. Şimdi bu gul bahcesinde en guzel gulu bulup bana getireceksin. Yalnız bir şartla… Bahcede ilerlerken asla geri adım atamazsın.

Tamam demiş genc ve başlamış yurumeye. Genc adam tam en guzel gulu gordum derken, başka guzel gul goruyormuş. Tam o gule elini atacakken başka guzel bir gul, tam onu koparacakken başka guzel bir gul…

Bir bakmış ki, bahcenin sonuna gelmiş, geriye de adım atması yasak! Bahcenin sonunda boynu bukuk cirkin bir gul.

– İşte! demiş kız. Anladın mı şimdi niye bu adamı sectiğimi?