Adamın biri,ilk defa gitttiği kucuk bir kasabada şaşkın şaşkın gezindikten sonra yol kenarında duran bir arabanın yanına sokulmuş ve arka koltukta tek başına oturan cocuğa;
- Buraların yabancısıyım,parkın hemen yanı başında ki fırını arıyorum.Cok yakın olduğunu soylediler demiş.
Cocuk arabanın penceresini iyice actıktan sonra;
- Bende buraların yabancısıyım,ilk defa geliyorum.Ama sağ tarafa gitmeniz gerekiyor herhalde,diye acıklamış.
Adam,cocugunda yabancı olmasına ragmen bunu nasıl anladığını sormus ister istemez.
Cocuk:
- Ihlamur ciceklerinin kokusunu duymuyormusunuz,diye sormuş gulumseyerek. Kuş cıvıltıları da oradan geliyor zaten.
- İyi ama bunların parktan değil de tek bir ağactan gelmediği ne malum,demiş adam.
- Tek bir ağactan bu kadar yogun koku gelmez,diye atılmış cocuk.Ustelik, manolyalar da katılıyor onlara.Hem biraz derin nefes alırsanız,fırından yeni cıkmış ekmeklerin kokusunu duyacaksınız.
Adam,gozlerini hafifce kısarak denileni yaptıktan sonra,cebinden bir kağıt para cıkarıp teşekkur ederken fark etmiş onun kor oldugunu.Cocuk ise,konuşurken bir anda sozlerini yarıda kesmesinden anlamış adamın durumunu fark ettiğini.
Işıga hasret gozlerini ondan saklamaya calışırken şoyle demiş:
- Uc yıl once bir kaza gecirmiştim.Gormeyi o kadar cok ozledim ki !Sizinkiler sağlam oyle değil mi ?
Adam cocugun tarif ettiği yerde bulunan fırına yonelirken;
- Artık emin değilim evlat,demiş.Emin oldugum tek şey,BENDEN İYİ GORDUĞUN.
Bazı seyleri gormek icin goze gerek yoktur.Goz sadece hedefimize bizi goturen amactır.Onemli olan kalbimizin gormesidir.Kalbimizle hissetmemizdir.Etrafınızdaki herşeyi gonlunuzce gormeniz dileğiyle...
gormek gozden ıbaret degıldır
Garip Olaylar0 Mesaj
●67 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Evren
- Garip Olaylar
- gormek gozden ıbaret degıldır