CATLAK SU KOVASI
Hindistan'da bir sucu, boynuna astığı uzun bir sopanın uclarına taktığı iki buyuk kovayla su taşırmış. Kovalardan biri catlakmış. Sağlam olan kova her seferinde ırmaktan patronun evine ulaşan uzun yolu dolu olarak tamamlarken, catlak kova icine konan suyun sadece yarısını eve ulaştırabilirmiş. Bu durum iki yıl boyunca her gun boyle devam etmiş. Sucu her seferinde patronunun evine sadece 1,5 kova su goturebilmiş. Sağlam kova başarısından gurur duyarken, zavallı catlak kova gorevinin sadece yarısını yerine getiriyor olmaktan dolayı utanc duyuyormuş.
İki yılın sonunda birgun, catlak kova ırmağın kıyısında sucuya seslenmiş. "Kendimden utanıyorum ve senden ozur dilemek istiyorum." "Neden ?" diye sormuş sucu. "Niye utanc duyuyorsun ?" Kova cevap vermiş. "Cunku iki yıldır catlağımdan su sızdığı icin taşıma gorevimin sadece yarısını yerine getirebiliyorum. Benim kusurumdan dolayı sen bu kadar calışmana rağmen, emeklerinin tam karşılığını alamıyorsun."
Sucu şoyle demiş. "Patronun evine donerken yolun kenarındaki cicekleri farketmeni istiyorum." Gercekten de tepeyi tırmanırken catlak kova patikanın bir yanındaki yabani cicekleri ısıtan guneşi gormuş. Fakat yolun sonunda yine suyunun yarısını kaybettiği icin kendini kotu hissetmiş ve yine sucudan ozur dilemiş. Sucu kovaya sormuş. "Yolun sadece senin tarafında cicekler olduğunu ve diğer kovanın tarafında hic cicek olmadığını farkettin mi ? Bunun sebebi, benim senin kusurunu bilmem ve ondan yararlanmamdır. Yolun senin tarafına cicek tohumları ektim ve her gun ırmaktan donerken sen onları suladın. İki yıldır ben bu guzel cicekleri toplayıp onlarla patronumun masasını susledim. Sen boyle olmasaydın, o evinde bu guzellikleri yaşayamayacaktı."
Hepimizin kendimize ozgu kusurları vardır. Hepimiz aslında birer catlak kovalarız. Allah’ın buyuk planında hicbir şey ziyan edilmez. Kusurlarınızdan korkmayın. Onları sahiplenin. Kusurlarınızda gercek gucunuzu bulduğunuzu bilirseniz eğer, siz de guzelliklere sebep olabilirsiniz.
catlak su kovası
Garip Olaylar0 Mesaj
●42 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Evren
- Garip Olaylar
- catlak su kovası