Scottie Wilbekin, Milli Takımımız adına urettiği 22 sayıyla macın en skorer ismi olurken Onuralp Bitim 18, Kenan Sipahi 11 sayıyla oynadı. Sırbistan'da Marko Guduric, 18 sayıyla takımının en skorer ismi olurken Dusan Ristic 16, Ognjen Dobric 11 sayıyla macı tamamladı.
Dunya Kupası şansını yitirdik
Milli Takımımız, ilk turdan getirdiği sonuclarla 8 mac sonunda 3 galibiyette kalırken Sırbistan ise 8 mac sonunda 5 galibiyete ulaştı. Millilerimizin Sırbistan yenilgisi sonrası Yunanistan da deplasmanda Belcika'yı mağlup edince ilk 3 şansımızı ve bu doğrultuda Dunya Kupası'na katılma şansını kaybettik. İddiasını yitiren Millilerimiz, 24 Şubat'ta Letonya'yı ağırlayacakken 27 Şubat'ta da Belcika ile deplasmanda karşılaşacak.
Mactan bolumler
Sırbistan, Dusan Ristic'in uc sayılık basketiyle oyuna başladıktan sonra Milli Takımımız, Kenan Sipahi'nin etkili oyunuyla rakibine karşılık verdi ve Kenan'ın orta saha yakınlarından sure biterken bulduğu isabet ile 7:28 kala 4-10 ile ustun taraftık. İlk 5 dakika gecilirken Kenan Sipahi ile bir uc sayılık isabet daha bulan 12 Dev Adam, periyodun ilk yarısını 11-17 ile onde gecti. Sonrasında Marko Guduric ile etkili olan Sırbistan'ın yakaladığı 10-0'lık seri sonucunda 1:28 kala Ognjen Jaramaz'ın ucluğu ev sahibini 21-17'lik ustunluğe taşıdı. 3 saniye kala Onuralp Bitim'in kaydettiği isabet ile ilk periyot 24-21 sona erdi.
İlk periyot sonucu: Sırbistan 24-21 Turkiye
İkinci periyotun bitimine 7:26 kala Şehmus Hazer'in basket faul isabeti ile Milli Takımımız, 26-26'lık eşitliği yakaladı. Sonrasında iki takımın da hucumda zorlandığı bolumu iyi gecen Sırbistan, 3:54 kala Vladimir Lucic'in serbest atış cizgisinden bulduğu isabetlerle 32-26'lık ustunluğu sağladı. 1:55 kala ise Ognjen Jaramaz'ın serbest atış isabetleri sonucunda skor 37-29'a geldi. Kalan bolumde Scottie Wilbekin ve Şehmus Hazer ile bulduğumuz isabetler sonucunda ilk yarı 37-34 sona erdi.
İlk yarı sonucu: Sırbistan 37-34 Turkiye
Ucuncu ceyreğin ilk bolumunu iyi gecen Millilerimiz, 5:03 kala Onuralp Bitim'in bulduğu isabet ile 43-43'luk eşitliği yakaladı. Bir sonraki hucumda 4:16 kala Onuralp Bitim'in bu kez 3 sayılık basketi, Milli Takımımızı 45-46 ile one gecirdi. Sonrasında kritik isabetler bulan Sırbistan, 2:28 kala Luka Mitrovic'in basketiyle 54-47 skor avantajını yakaladı. Kalan bolumu Scottie Wilbekin'in sayılarıyla etkili gecen 12 Dev Adam, 18 saniye kala Wilbekin'den gelen serbest atış isabetleriyle ceyreği 54-54 eşitlikle bitirmeyi başardı.
Ucuncu periyot sonucu: Sırbistan 54-54 Turkiye
Son ceyreğe iyi başlayan 12 Dev Adam, 8:55 kala Scottie Wilbekin'in bulduğu uc sayılık isabetle 54-57'lik ustunluğu yakaladı. Onuralp Bitim ve Scottie Wilbekin ile etkili olan Milliler, 5:33 kala 66-70 ile ondeydi. Fakat sonrasında Dusan Ristic, Marko Guduric ve Ognjen Dobric ile isabetler bulan Sırbistan, 3:26 kala Dobric'in ucluğu ile 73-70'lik ustunluğu yakaladı. 3:07 kala Kenan Sipahi'nin uc sayılık isabeti ile skorda 73-73'luk eşitliği sağladık. 2:43 kala Marko Guduric'in turnikesi, Sırbistan'ı 75-73 ile bir kez daha one gecirirken 1:47 kala Scottie Wilbekin ile bulduğumuz ucluk isabeti Milli Takımımızı 75-76 one gecirerek Sırbistan'ı molaya goturdu. Son 1:09 kala skor 77-76 Sırbistan lehineyken o ana kadar cizgiden 5 atışında hata yapmayan macın yıldızı Scottie Wilbekin ile serbest atış cizgisinden 2'de 0 attık. Mac son topa kalırken son hucumda Scottie Wilbekin'in atışı isabetli olmadı ve Millilerimiz, Sırbistan deplasmanında 77-76 mağlup oldu.
Mac sonucu: Sırbistan 77-76 Turkiye
-
Milli Takımımızın oyuncularından Melih Mahmutoğlu, karşılaşma oncesinde Fenerbahce Beko kariyerinde birlikte calıştığı koc Zeljko Obradovic ile hasret giderdi.
Karşılaşmanın hava atışı oncesinde Taksim'deki patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımız icin saygı duruşunda bulunuldu.