Oğretmenim
Melek yarı ağlamaklı bir halde ingilizce oğretmenini dinlemeye calışıyordu.Aklı başka yerdeydi.Tek amacı okuyup hemşire yada oğretmen olmaktı.İdealist bir kişiliği vardı.Okul bittiğinde zor şartlarda olsa bile doğuda gorev yapmak istiyordu.Orada olanlara yardım edebilme fikri bile onu mutlu ediyordu. Babası oleli 2 ay olmuştu.Ailesi ekonomik zorluk icerisindeydi.Bir erkek kardeşi,birde ağbisi vardı.Onların okula gitmesinden dolayı aile butcesi bayağı zorlanıyordu.Ve annesi kararını vermişti.Kız evlat nasılsa kocaya,ele gidecek,onemli olan erkek kardeşi ve ağbisinin okumasıydı.Boğazına birşeylerin tıkadığını hissetti.Birazdan annesi gelecek okuldan kaydını alacaktı.O anda gozyaşlarına engel olamadı.Bu ingilizce oğretmeninin dikkatinden kacmadı.
_ Ne oldu Melek?
Yok birşey Oğretmenim diyebildi.Oğretmeni Meleğin babasının yeni olduğunden haberdar idi.Ustunde fazla durmadı,cunku Meleğin ustune giderse daha da ağlayacağını duşundu.
Oysa Melek geleceği icin ağlıyordu.Okuyamamak duygusu onu mahfediyordu.Sonra Arkadaşlarından ayrılmak……Daha fazlasını duşunemiyordu.Kendini teselli edemiyordu.Kendine daha fazla hakim olamayacağını duşundu ve yuzunu yıkamak icin izin istedi Oğretmeninden.
Sınıftan dışarı cıkınca artık kendini bırakmış,ağlıyordu.Herkes derste olduğundan salon ve tuvaletler boştu.Yuzunu yıkadı,sakinleşmeye calıştı.Derin bir nefes aldı.Evet iyiydi dayanabilirim diye duşundu.Zaten dersleri de pek parlak değildi.Cok calışıyordu daha doğrusu calışmaya calışıyordu ama elinden bu kadarı geliyordu.Annesi işe gittiğinden ev işlerini yapıyordu.Sınavlar icin cok az bir zaman ayırabiliyordu. Haklıydı annesi bu şekilde kendini teselli etmeye başladı.İngilizce oğretmeni,Meleğe bakmak icin lavaboya gelince onada anlattı,bunları,cunku inanmamıştı,başka birşey olduğunu anlamıştı tecrubeli Oğretmeni.
Tamam Melek gel benimle,uzulme şimdi konuşalım sakin ol neler yapabiliriz bu konuda. Artık bir şey yapamayız Oğretmenim Annem birazdan gelecek kaydımı alacak benim diyebildi. Elinden tutup Oğretmenler odasına gittiler. Melek odadaki Fen Bilgisi oğretmenini gorunce bir tuhaf oldu.Hele bu Oğretmenin dersine ne kadar calışsa cabalasa yapamıyordu,olmuyordu işte. Fen Bilgisi notu 0 (sıfır) dı.Bir bile değildi,birden sinirinden gulmemek icin kendini zor tutmuştu. Tam o sırada oğretmenler odasının kapısı calındı.Annesi Mudur Bey’i sordu.İngilizce Oğretmeni buyurun dedi.Meleğin Annesine yer gosterdiler. Dinliyorum dedi.İngilizce Oğretmeni Mudur Bey şu anda yok,onun yerine ben bakıyorum.Bana anlatın.Sorun nedir.?
Annesi durumunu izah etti ve sonuc Meleğin okuldan alınmasıydı. Fen Bilgisi Oğretmeni o ana kadar soze karışmamış oturduğu yerden yazılı kağıtlarını okuyordu.Birden Anneme anlamadım bayan ne dediniz, dedi.
Ben eyvah bak işte durumumun kotu olduğunu ve okuldan almaya karar vermekle ne kadar isabetli bir karar verdiğini soyleyecek zannettim. Ama o yerinden kalkarak benim bile şaşırdığım bir ses tonu ile
-Lutfen bu odayı terk edin, Melek okuyacak, nasıl boyle bir şey duşunebilirsiniz? Okutamayacağım diye diretmişti Annesi.Melek şaşırmış bir vaziyette ne tarafta olacağına karar verememişti o an. Fen Bilgisi Oğretmenin o benim en iyi oğrencim.O kadar 0 sıfır vermeme rağmen yine de yılmıyor.Bir şeyler yapmaya calışıyor.Cıkın Bayan cıkın odadan!
İngilizce Oğretmenimde Annemi Oğretmenler odasından cıkardı.Bahcede bir sure konuştuktan sonra Annem eve gitti. Ben okulda kalmıştım.Fen Bilgisi Oğretmenime teşekkur ettim,ben calışıyorum ama olmuyor dediğimde,hayır kızım oluyor her oğretmenin kendine gore bir metotu vardır benimki de bu.Ben oğrencim şımarmasın diye not vermem. Ondan size sıfırcı diyorlar o zaman dedi Melek.Guluştuler.Oğretmenleri Mudur Bey gelince onunlada konuştular.Meleğin Annesi tekrar gelirse diye birlikte karar aldılar.
Akşam evde bir sessizlik hakimdi.Melek hic sesini cıkarmadı.Zaten okumak istediğini soylemişti.Daha fazlada bir şey soylemeye gerek yoktu.O sırada yan komşusu geldi.Annem durumu anlattığında iyiki kaydını almamışsın dedi,bırak okusun.Ne masrafı olacak ki dediğinde Annemin artık direnecek hali kalmamıştı.Tamam madem gidebildiği yere kadar gitsin demişti.Ve ancak liseyi bitirebildi,Melek cok iyi bir oğrenci olmasına rağmen.
Ama yapabileceğinin en iyisini yapmıştı...
Oğretmenim
Garip Olaylar0 Mesaj
●53 Görüntüleme