Oylece balkonda oyurup gokyuzunu izliyordu. Yukardaki bulutlara bakıp kendince onların oluşturduğu şekilleri yorumluyordu..
Once bir bulut dikkatini cekti, oldukca buyukdu ve ilginc bir şekli vardı. Bir kuşa benzetti once. Yırtıcı bir gorundusu vardı ancak sonradan yavaş yavaş esen ruzgarla beraber dağılmaya başlamıştı. Once uzuldu ama daha sonra dağılan parcaların az ilerde tekrar birleştiğini farketti. Yavaş yavaş başka bir yerde aynı şekli alıyordu bulut parcacaları. Bir an kendi kullerinden tekrar doğan Ankaa yı anımsadı ve hafifce gulumsedi.
kafasını diğer tarafa cevirirken irkildi bir anda... Tanıdık bir yuze benziyordu bulut, gozleri doldu bir anda, uzuncaa seyret seyretmeyi duşlerken bir anda suratlenen ruzgarın onu da dağıttığını farketti. Sinirlendi...
Gozlerindeki şaşkınlık yerini garip bir ofkeye bırakmıştı...
Toparlandı ve ayağa kalktı, telaşla aşağıya indi ve arabasına bindi, hızla surmeye başladı...
Cok fazla surmeyen bir yolculuktan sonra yolun sonu gelmişti.
Burası onun seneler boyunca her fırsatta gittiği ama son 10 senedir tek bir kere bile gitmediği bir yerdi. Aslında değişen cok bişey olmadığnı duşundu. On sene evelki haliyle şimdiki hali arasında pek bi fark yokdu. Issız kimsesiz biyerdi hala, hala ruzgarın sesinin en guzel duyulduğu, denizin kopuruşunun en guzel gorulduğu yerdi hala dunya uzerindeki...
Arabasından indi, yolda durup aldığı biralardan birini actı. Muziğin de sesini iyice acmıştı sanki ruzgara dinletmek ister gibi...
Denize doğru yurudu. Yuzunde hic ifade yoktu, Uzunca seyretti, uzuuuuun uzun baktı...Ruzgar iyice hızlanmış. dalgalar da iyice kabarmıştı...
Uzun surem bakışmadan sonra Bağırdı avazı cıktığı kadar...
TEKRAR MERHABAAA
Beni hatırladınmı dedi... Hani yıllar evel, hep sana gelirdim hatırladınmı? Konuşur dertleşirdik senle. Bak gene burdayım, Herşeye rağmen, bana onca yaptıklarına rağmen gene burdayım.
Ruzgarın sesi cok gucluydu, dalgaların da cırpınışı ama o bunu biliyordu, onun icin muziğin sesini sonuna kadar acmıştı zaten.
Bir anda oyle bir dalga vurdu ki sahile, Sanki hoşgeldin der gibiydi ruzgarla deniz...
Noldu dedi yoksa ozledinmi beni?
Seninle nasıl severdik birbirimizxi hatırladınmı? Oyle ki tum dostlarımı bir bir hep sana getirirdim buraya, hepsiyle tanıştırırdım dedi. Hatırladınmı?
Ama sen diye başladı yeni cumlesine, birasından bir yudum aldıktan sonra...
Kimi getirdiysem, kimi sevdiysem, kimi tanıştırdıysam senle hepsini aldın ve goturdun...
Hepsini kıskandın...
Kimi sevdiysem, kime inandıysam hepsi uctu gitti hepsini aldın yanımdan. Oysa biz seninle dost değilmiydik? Beraber oturmadıkmı gunler, gecelerce? Beraber icip sarhoş olmadıkmı?
Ruzgar hala şideetle esiyordu ama onun sesi ruzgardan ve muzikten bile daha guclu haykırıyordu...
KONUŞSANA diye haykırdı...
Once diye başladı tekrar.
Hani dedi kısa boylu cirkin bişeydi, hatırladınmı?
Hafifce gulumsedi
Hani dedi sen bile sarhoş olmuştun, o kadar icmiştik ama... o sarhoş olmamıştı sinir olmuştuk senle...
Hani diye devam etti
Hani cok guzel biri vardı? Hani yuzuklerimizi takarken sen şahitlik etmiştin yeminlerimize hatırladınmı? ....
Ruzgar yavaş yavaş hızını kaybediyordu...
Yaaa dedi adam, "Hepsini aldın yanımdan, bende son kez geldim sana beni de al bari diye,
BAKALIM HANGİMİZ SAĞ CIKACAK... SEN Mİ BENMİ
BEN GELDİM SANA, YA BEN SENİ OLDURECEĞİM BUGUN YA DA SEN BENİ ALACAKSIN ONLARI ALDIĞIN GİBİ
Yaaa , bak zayıf duşuyorsun işte,
Ruzgar hızını iyice yitirmişti, deniz de kopurmuyordu eskisi gibi,
Bir yudum daha aldı birasından...
Bak, dedi
Nolldu? Cok mu guclu geldim ana? Hani en sevdiklerimi oldurerek mi yıkacaktın beni?
BECEREMEDİN İŞTE
Bak, hissetmiyorum bile seni artık, HADI BAĞIRSANA DEMİNKİ GİBİ, HADİ!
İşte bak tamamen yokoldun...
YIKAMADIN BENİ
AMA BEN SENİ YIKTIM!
Az sonra Urkutucu bir ses duyuldu,
Cok derinlerden gelen tok bir ses,
"BEN DEĞİLDİM"
Deniz bir anda kabardı, ruzgar dağları bile yerinden sokecek kadar kuvvetli esti
Aynı ses tekrar haykırdı...
"BEN DEĞİLDİM"
Ve yağmurun ilk damlaları arabanın farlarının zor aydınlattığı, yerde yatan cansız bedenin uzerine duştu...
"BEN DEĞİLDİM"
Muzik hala calıyordu
Muzik Hala Calıyordu...
Garip Olaylar0 Mesaj
●41 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Garip Olaylar
- Muzik Hala Calıyordu...