Eğer ve Keşkelerimiz
Eğer, herkes soğukkanlılığını kaybedip seni sucladıgı zaman, sen soğukkanlılığını koruyabilirsen;
Eğer, herkes senden şuphelendiği halde onların bu şuphesini musamaha ile karşılayabilirsen;
Eğer, bekleyebilir ve beklemekten yorulmazsan; yahut iftiraya uğrar da, iftira ile mukabelede bulunmazsan; ve aynı zamanda ne cok uysal ne de cok akıllıca bir tavırla konuşmazsan;
Eğer, duşunebildiğin halde duşuncelerin kolesi olmazsan;
Eğer, felaket ve saadetle yuzleşebilir ve bu iki sahtekarı aynı surette karşılayabilirsen;
Eğer, hayatını vakfettiğin şeylerin yıkılışını seyredebilir ve eğilip kırık aletlerle onu tekrar kurabilirsen;
Eğer, iş işten gectikten sonra kalbini, sinirlerini ve vucudunu tekrar tam faaliyetle seferber edebilip gayene ulaşmaya calışabilirsen; ve sana "dayan!" diyen iradenden baska hicbir şeyin kalmadığı zaman dişini sıkmasını bilirsen;
Eğer, halk tabakasıyla konuştuğun halde faziletlerini koruyabilirsen; yahut krallarla dolaştığın halde gururlanıp benliğinden kaybetmezsen;
Eğer, ne sevdiğin dostlarının, ne de duşmanlarının sozleri seni incitmezse;
Eğer, herkesi sayabilir fakat kimseye fazla bağlanmamayı bilirsen;
Eğer, her dakikanın altmış saniyesini doldurabilirsen;
O zaman artık adam olduğunu duşunebilirsin
------------------------
Keşke; Goz goze geldiğim an tutsaydım onu kolundan,
Keşke; Keşke hayatı daha cok zorlasaydım,
Keşke; Daha cok baksaydım ağlarken gozyaşımın doyulmaz tadına,
Keşke; Anneme daha cok sarılsaydım,
Keşke; Vazgecmeseydin benden , ben butun ozlemlerimle sana sokulmuşken,
Keşke; Ayağım takılmadan yuruyebilseydim bu hayatta,
Keşke; Beni duşunmediğine dayanabilecek kadar buyumuş olsaydım,
Keşke; Yalnız uyumak, dikenli bir yatakta cıplak yatmak kadar acı gelmeseydi bana,
Keşke; Git dediğinde arkama bakmadan gidebilecek kadar vazgecmiş olsaydım senden,
Keşke; Yağmurda uşutup hasta olana dek dolaşabilseydim, ayaklarım tutmayana kadar beklemeseydim,
Keşke; Yanından gectiğim minik cocuğun ellerini ısıtabilseydim,
Keşke; Hayat bu kadar ağlarını ormemiş olsaydı hepimiz icin,
Keşke; Babamın uykusunda tatlı ruya olsaydım, evini bırakan cirkin cocuk değil,
Keşke; Bırakıp gidecek kadar cesur olsaydım herşeyi,
Keşke; Keşke ayrıldığını sandığım yollar, icimdeki ulkenin en guzel yamacında birleşse,
Keşke; Keşke vazgectiklerim tatlı yaramaz cocuklar gibi bekleyip , yakalasalar beni yolun kenarında,
Keşke; Keşke birini vereceği butun acılara katlanacak kadar sevseydim,
Keşke; Yuzumdeki her kırışıklığın yaşanan bir tecrube gibi bir anlamı olsaydı şimdi, sadece kırışıklık değil,
Keşke; "Bırak gel" diyebilecek kadar cesur olsaydın,
Keşke; Ozlediğimiz biri olsa her zaman, yanındayken bile ozlediğimiz,
Keşke; Daha cok kapı acılsa , icine girip her kokuyu alabileceğim odalar bitmese,
Keşke; Zaman yakalamaya calıştığım kucuk bir bisiklet olmasaydı; ben bisikletimle yetişseydim her yere, yetmedi adımlarım yetişmeye,
Keşke; Denize bıraktığım kucuk bir kan pıhtısı olmasaydı yavrum, ellerine dokunabilseydim şimdi keşke...
Keşke; Yanmış bir şehirde yapayalnız bırakmasaydım gecelerimi,
Keşke; Daha cok yıldızlara bakabilseydim yıldızlar bu kadar solup, kaybolmamışken,
Keşke; Okulun arkasında ben de icip icip sarhoş olsaydım yanımdakilerden korkmadan,
Keşke; Evin damında gecenin bir yarısı cay demleyip yıldızlara bakarken daha cok ağız dolusu gulebilseydik,
Keşke; İcimdeki huzun denizi kocaman gorkemli, gurultuyle akan bir şelale olsa,
Keşke; Annem bizi bırakıp giderken yanında olabilseydim,
Keşke; Kacırdıklarım bir sabah yanımda oluverse,
Keşke; Keşke daha cok sindire sindire, ağzımıza burnumuza bulaştıra bulaştıra yaşayabilseydik bu hayatı,
Keşke; Hayallerimin peşinden gitseydim,
Keşke; Kimse ‘Keşke’ demeden yaşasa,
Keşke; Keşkelerimizi tek tek tuketecek kadar vaktimiz olsa…
Keşke; keşkelerimiz bu kadar cok olmasaydı,
alıntı
Eğer ve Keşkelerimiz
Garip Olaylar0 Mesaj
●58 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Garip Olaylar
- Eğer ve Keşkelerimiz