Otobuse telaşla bir kadın bindi.Son derece uzgun bir hali vardı.Hani dokunsan ağlayacak.
"Hanım bilet at" dedi şofor.Şofore yanaşıp usulca "biletim yok" dedi.
Şofor "O zaman fazla bileti olandan al at ya da ilk bayide bir bilet alır atarsın" dedi.
Kadın parası olmadığını soyleyince şofor "oyleyse in aşağıya.Bu belediye otobusu benim babamın malı değil" dedi yuksek sesle.Kadının kızaran yuzu coken omuzları pek te kaliteli gorunmeyen kılık kıyafetine daha fakir bir hava vermişti.Derken olayın tum ayrıntılarını izlemiş olan genc bir kız oturduğu yerden kalkıp kadının otobusten inmesine fırsat vermeden kadına bir bilet uzattı."Param yok kızım " dedi kadın."Rica ederim bana borcunuz yoksize verdiğim biletin parasını bir başkası odedi" dedi genc kız.Kadın
bileti kutuya attıktan sonra genc kızla birlikte otobusun arkasına doğru ilerlediler.
Kadın yuzunden temizlik ve saflık taşan tanımadığı bu genc kıza teşekkur ederken"Biletin parası başkası tarafından odendi dedin kızım.Kim odedi?"diye sormadan edemedi.
"Bakın anlatayım" dedi genc kız."İki gun once işe giderken cuzdanımı evde unuttuğumu farkettim.Aylık kartım ve tum param o cuzdandaydı.Eve geri donsem işe gec kalacaktım.İşverenimin asla tahammul edemediği ve işten cıkarmak icin kafi gorduğu bu sebep yuzunden cok zor duruma duşecektim.Şoforle aramızda sizinkine benzer bir diyalog gecti.Cok mahcup olmuştum.Şoforun cuzdanımı evde unuttuğuma inanmadığını duşunuyordum.Yolculardan biri benim adıma bilet attı.Kendisiyle tekrar karşılaşırsam borcumu odemek istediğimi soyledim.O da bana donup dedi ki "Bana borcunuz yok.Biletinizin parası bir başkası tarafından odendi.O kişiye borcunuzu odemek
istiyorsanız siz de aynı durumda ki bir başkasına iyilik yapın." Artık cuzdanımda beş adet
biletle gezeceğim.Hani birinin ihtiyacı olur diye."
Kadının az onceki huzunlu halinden eser kalmamıştı."Seni cok iyi anladım kızım.İlk fırsatta
ben de birine iyilik yapacağım"
O semtte bir otobus biletiyle başlayan ve değişik konularla devam eden karşılıksız iyilikler oylesine hızla yayıldı ki herkes bu iyiliğin kaynağını bir başkasının yureğinde buldu.
İlk fırsatta siz de birilerine iyilik yapın.

alıntı