Ruhumuzun son deminde huznun giysilerini uzerimizden cıkaralım
Sevincler ekelim ovalara, maviş yelkenlilerle kuş surulerine karışalım
Ozlemlerin kulunu denizlere serpelim, gokyuzune salıncaklar kuralım
Sokul yangınıma yar, kozu sonmeyen aşklarla yeni baharları karşılayalım
Zor bir sorunun duşunuşleriyle kanar icimiz yar, dokmeden dinle suskularımı. İstersen kollarımdan civile, dağlardan cığlar indir, bin bir yerimden parcala. Gozlerine her inişinde yaşların, beni bu dunyadan terki diyar eyler. Bilmelisin ki, nefesinin kutsal esintisiyle bu yurek inadına yaşar. Sensizlik olumse, ozlemin zulumse yurek sızım, neden bu koca cınar varlığının sırılsıklam mevsimlerinde kan ağlar?
Gecenin derin kuyularında zamansız ve arsız bir yangınla dişlenen bedenimin duşlerinde, şimdilerde orgulu saclı bir kısrak yol alıyor, beni yureğimin kuytularında bir başıma bırakarak. Ruhumun sol sızısı, sazımın en guzel tınısı, gozlerindeki yanardağ patlamasıyla, kuf bağlamış yaralarımı dağlıyor. Divit gozlerinle beni olumden onceki baharlara salıyor.
Orumcek ağlarına ruzgÂr soluğu değer suskun gece yarılarında. Bir kadın titrek alevlere gozlerini duşurur kulaklarındaki ezgilerle. Uşuyen elleriyle yıldızlara bakar bir adam, yureğindeki şiirlerle. Orumcek ruzgÂra carpar, kadın şarkılara ağlar, adam kadına şiirce akar, aktıkca yureği kanar. RuzgÂr anıları getirir, gecenin nefesi odaya dolar, yıldız şavkıyla iki beden karanlıkta dansa kalkar.
Titreyen bedeninin sığıntısına kursam sevda cadırımı, ceksem karanlığa kapısını bir an. Ayağına duşse giysilerin gul olup dudağıma amber amber dokunsan. Lale goğsune yaslanıp, ellerimi boynuna dolasam. Acsam gonlunun hazinelerini sonra, inleyişlerinle sarsılsam. Gelgitlerle ırmak olup, seninle aşkın denizlerine karışsam. Terli govdende kadınım, yıllar yılı uyusam, oylece olumsuzluğe uzansam.
Zilleriyle sarsıldığımız, sonrasında goğsune yaslandığımız yaşamın direncli sığıntılarında, en cok anlardan kopunca yureğimizi dinlemeyiz. Mantık kazanlarında kaynayan her aşa kaşık sallarız da, gonul saklımızdaki huzunleri en sona saklarız. Dongusu kendi kabından sıyrılan tuhaf bir lezzet şolenidir sevda, icli bir muziğin nağmelerinde avuntusu zor mırıldanışlarla, ya Mecnun, ya da Leyla oluruz.
Yureğinin desenlerinde ve gun ağartılarında, sen icimde umutları coğaltan, en icli şarkılarda bile sesinin ve yureğinin hışırtılarını icime dolduransın. Sen, ruhunda guneşin tum renklerini, en karlı dağların dinginliğini taşıyansın. Seni gormeyince, seni işitmeyince, firari duşunuşlerimin gelgitli ovalarında tırnaklarımla yoluyorum sensiz gecmiş gunlerimi ve sozcuklerimin deli mermilerini deli akan ırmaklara boşaltıyorum.
Kabarınca denizlerin, sular taşır kopuklerle sahillerime. RuzgÂrın yaladığı zuluf saclarının damıtılmış kokularında şirin bakışlarla gonlumun sultanı oldun sen. Yeşil yureğinle durmaksızın sallarsın beni aşk salıncağında. Hucrelerimde dolaşan sevginle ruhum ozunle buyuyen bir bahar dalı ve ben aşkın dort ikliminde seninle adımlıyorum bu hayatı.
Bir gun, sessiz bir yuruyuşun direncsiz mektuplarını gozleyeceksin icindeki suskunlukla. Kurgusu bitmemiş şiirlerimi ozleyeceksin sevisiz kaldığında. Goğsunun gul bahcelerinde gecelerin soğuk titreyişlerine kapıldığında, icindeki yalınayak aşklarımı izleyeceksin. Gozlerin duşecek uzun yollara, opulmeye hasret kalmış yerlerini okşayacaksın. Ertelediğimiz tum gunlerin cağrı pusulalarını yırtacak, karanfil kokulu baharlarda ruzgÂrımı bekleyeceksin.
Kilitli kalmışım gozlerinde işte, tecritlerdeyim yar. Lekesini yureğinde taşıyan bir aşığım, beni sevginle onar. Cimdikle zamanı, beni acmamış karanfillerin tomurcuğundan cıkar. Yaşanası ilkbaharlarında nereye donsem yuzumu sen varsın, ruhundaki sevgi şelaleleri aktıkca, beni yureğinle sar.
Sokul yangınıma şimdi. Ruhumdaki sevinclerin cılgın saatleriyle seninle bir omru karşılayalım. Maviş yelkenli bir gemiyle hırcın dalgalar aşalım, sıra sıra dağlardan aşkın ciceklerini toplayalım. Yerleş goğsume, suskun saatlerimiz sona ersin, ağıtlarımız dinsin, yokluğunun hasreti bitsin. Yıldızlar ekelim karanlıklara, kunyemizdeki aşkla kuşların cığlıklarının kesilmediği yerlere gidelim bu bahar.
Sokul Yangınıma Yar
Garip Olaylar0 Mesaj
●72 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Garip Olaylar
- Sokul Yangınıma Yar