Yaklaşık 4 yıl PUBG Mobile oynadım. Hileler yuzunden bu oyunu bırakıp Steam PUBG de oynamaya karar verdim. Ama her girdiğim oyunda girmem ile olmem bir oluyordu. PUBG Mobile de KD 3.5 iken Steam PUBG de KD 0.30 oldu. Bırakın adam vurmayı, adamları dahi goremiyordum. Sistemim de yabana atılacak kadar kotu değildi. Başarısızlığı kendime yediremediğim icin, sistemde yetersiz olan bileşen aramaya başladım. Sistemin verdiği FPS değerlerini MSI Afterburner ile izlemeye başladım. Sistem kenar yumuşatma ve doku yuksek, diğer ayarlar duşuk ayarlarda ortalama 260 FPS verdi. Bu durumda suclu bileşeni bulmuştum ve o da monitorden başkası değildi. ASUS TUF Gaming VG27AQ 165 Hz 2K monitor 165 FPS verdiğine gore benim en az 240Hz bir monitor almam gerektiğine karar verdim.
Araştırmalarım sonucu Vatan Bilgisayardan Dell 27'' AW2721 D 1Ms 240Hz monitoru aldım. Monitor malzeme kalitesi acısından mukemmeldi. Ama daha PUBG de deneme fırsatım bile olmadan baş ağrısı ve gorme bozukluğu yaşadığım icin hemen iade ettim. Bu durumda yıllardır kullandığım Asus markasından bir monitor araştırdım ve Asus Tuf Gaming VG279QM 280Hz 27'' 1080p monitoru amazon' dan sipariş verdim. Yıllarca 2K goruntuye alışan biri olarak 27'' ve 1080p de pixel in bariz bir şekilde gorulmesi, goruntu kalitesini duşurduğunden dolayı bu urunu de iade etmek zorunda kaldım. Bu arada PUBG de emektar 165Hz monitorumle birkac adam vurmaya başlamıştım. Ama kafaya koymuştum iyi bir monitorle daha fazlasını yapabilirdim.
Araştırma yaparken dunyanın ilk 4K 240Hz Monitoru olan Samsung G8 32'' 240Hz Neo'yu keşfettim. Amazondan fiyatına bile bakmadan hemen siparişini gectim. Monitoru kurduğumda monitorun goruntu kalitesine hayran kaldım. Ama olu pixel cıkınca iade edip tekrar sipariş verdim. Gelen monitor hatasızdı ve kurup PUBG de denemeye başladım. Goruntu kalitesi o kadar iyi ki resmen PUBG de her şey cok gercekci gorunuyordu. Artık adamları cok net gorebiliyordum. Ama bir şey dikkatimi cekti. Kontrol ayarlarını ne yaparsam yapayım artık sprey atamıyordum. Yanımdaki adama sıkıyorum ama mermiler dağa taşa gidiyordu. Kendi kendime kardeşim bu oyunu insan evladı oynayacak, niye bu kadar zorlaştırıyorsunuz diye sitem ediyordum. Bir hafta boyunca gece gunduz kontrol ayarları, fare hassasiyet ayarları ne varsa denedim ama silahları kontrol etmek mumkun olmadı. Artık pes etmiştim ve oyunu oynamamaya karar vermiştim. Kolsuz olduğumu kabullenmiştim.
Ama gecenlerde kardeşimi ziyarete gittiğimde yeğenim PUBG oynuyordu. Benim sistem yeğenimin sisteminden en az 5 kat daha iyi olduğu halde yeğenim benden daha iyi oynuyordu. Bu işte bir terslik var diye duşunerek kalk bir el de ben atayım dedim. O da ne ilk mac 7 kill aldım. Mermiler resmen ok gibi gidiyordu. Evladım hile mi kullanıyorsun dedim yok amca ne hilesi dedi. Actım kontrol ayarlarına baktım klasik ayarlar. Bir oyun daha attım 5 Kill. Artık kendime guvenim gelmişti. Yeğenimin
MSI 23.6" MAG ARTYMIS 242C 1Ms 165Hz monitorunu soktum ve evdeki sistemime taktım. O da ne yine 5/6 kill cok rahat alıyorum ve spreylerim mukemmelleşmişti.
Artık E-Sporcuların neden 24'' 1080p kullandıklarını anlamıştım. Be de 24'' 1080p bir monitor almak icin araştırmaya başladım ve araştırmalarım sonucu BenQ Zowie XL2546K 24.5" 0,5ms 240Hz E-spor Oyun Monitorunu aldım.
Sonuc olarak artık PUBG oynamak hem keyifli hem de cok kolay. Hassasiyet ayarları onemli olsa da bence monitorunuz 27'' ya da daha kotusu 32'' ise PUBG de silah kontrolu ve adam vurmak cok zor. 32'' monitorde duzgun sprey atabilmek adına fareyi geriye doğru 8/10 cm cekme işkencesi artık yok. 24'' Monitorde mermiler ok gibi rakibin ustune gidiyor. Son sozum 27'' ya da 32'' monitorlerle oynayan ve Fps oyunlarında başarısız olan arkadaşların 24'' 1080p monitorlerde aynı oyunları deneyimlemeleri. Bu kadar uzun yazmak istemezdim ama bilgi paylaşınca guzel.
Sistem:
AMD RYZEN 9 5900XASUS Rog Strıx X570-E Gaming WIFI II AMD X570 Am4 DDR4ASUS ROG STRIX RTX 3080 Tİ OC 12GG.Skill Trident Z RGB F4-3600C16D-32GTZR 32 GBSamsung 980 Pro 2 TB M2 SSD 6900-5000MBSANDISK SSD PLUS 1 TBSAMSUNG SSD 850 EVO 250 GBSAMSUNG HDD 2 TBCORSAIR CC-9011200-WW 4000D AIRFLOW KASACORSAIR 850W 80+ GOLD RM850CORSAIR CW-9060043-WW ICUE H100I RGB PRO XT 240 MMASUS TUF GAMİNG VG27AQ 165 HZ 2KINZONE H9 / GameRAZER VIPER ULTIMATE KABLOSUZ MOUSEROG Strix Scope RX
İnceleme Steam PUBG'de 165Hz 2K, 240Hz 4K, 280Hz 1080p ve 165Hz 1080p Monitor
İncelemeler0 Mesaj
●184 Görüntüleme
- ReadBull.net
- E-Ticaret ve Dijital Alışveriş
- Alışveriş
- İncelemeler
- İnceleme Steam PUBG'de 165Hz 2K, 240Hz 4K, 280Hz 1080p ve 165Hz 1080p Monitor