sevgiliye yazılan gunluk sevgiliye yazılan kucuk notlar candan mektuplar gunlukler kucuk notlar
14 Şubat Sevgililer Gunu'ne pek az zaman kaldı. Bir kucuk hediye veya bir tatlı sozle sevgiliyi kutlamak adettendir. Bir başka adet, acılamadığınız, sevginizi itiraf edemediğiniz, ama uğruna yalnız gecelerde nice gozyaşları doktuğunuz gizli sevdalara, imzasız aşk mektupları yollamaktır.
Kim sevmez boyle mektuplar almayı?..
Gizli bir sevdalının hayaliyle meraklanmayı?..
Ama telefon, telesekreter, faks, cağrı cihazı cıktı cıkalı eski yazışmaların da tadı kalmadı. Ben yine de bu eski adete uyup, latif aşk mektubu karalamak isteyen gizli sevdalılara hizmet olsun diye bugun bu sayfayı epeyce eski tarihte kaleme alınmış sevda mektuplarına ayıracağım. Okuyacağınız ateşli satırların yazarlarını aslında cok iyi tanıyorsunuz, ama belki onların mektuplarını hic acmadınız. Oyleyse gelin birlikte acalım ve eski aşıklar nasıl yazışırmış bir bakalım:
* * *
1. Mektup:
Allah'ın bana ihsanı olan sevgilim,
Neredesin? İnsaf et, şimdiye kadar postaya benim icin bir kelime, bir teselli, bir selam bırakmadın mı? Ben surekli feryat ediyorum. Hep seni arıyorum, benim kıymetli, bir tanecik sevgilim... Bir tek kelimeni alsam, "Sıhhatteyim, rahattayım" dediğini okusam, en buyuk saadetime nail olacağım.
Uzat dudaklarını ruhum... Yanaklarını uzat... Benim nurum ve saadetim olan o ismet yuvalarından ruhumun butun hasret ve ozlemiyle opeyim. Aklımda, hayallerimde yalnız sen varsın. Butun varlığımı sen dolduruyorsun, meleğim. Ucsana... Cenab-ı Hak seni daima başımın ucunda bulunasın diye yarattı. Neden ucup başımın ustune konmuyorsun?
2. Mektup:
Bu mektubun yerine ah ne olur, ben gitmiş olsaydım. Emin ol, goturmuş olsaydınız, katiyyen, zerre kadar kalbime korku, tereddut gelmiyor. Bilakis koşa koşa ucarak gitmek, size kavuşmak istiyorum. Sizi daima memnun ve mesut gormek istiyorum. Gece gunduz Cenab-ı Hak'tan gozyaşlarımla afiyetini ve muzafferiyyetini temenni ediyorum.
* * *
3. Mektup:
Hayatım,
Dun o kadar bekledim, mektupların gelmedi. Huznum bir kat daha arttı. Bugun alırım inşallah... O dayanılmaz hasretini bir derece hafifleten, ayrıca heyecan veren, sevgini getiren, nefes alma imkanı veren mektupların... Uykumda da, uyanıkken de hep onlar beni meşgul etti, en buyuk acılara onlar sayesinde katlanabildim. Binlerce teşekkur ve minnet.... Gorulmemiş bir sevgi ve iştiyakla guzel yuzunu operim.
4. Mektup:
Asıl ben sana minnettarım ve muteşekkirim... Beni habersiz bırakmıyorsun. () Bugun beş mektubunu birden alınca bayram cocuklarına dondum. Kac gunluk yakıcı intizardan sonra bu mektupları almak ne buyuk memnuniyet oldu. Gozumden boşalan yaşlarla ıslattım onları. Senin soylediğin gibi, gunlerce susuz kalan, catlayan toprak nasıl suya kanamazsa, ben de onlara kanamıyorum işte... Kacar defa okuyorum bilsen... Benim de hayalimde yalnız ilk gunlerimiz canlanıyor.
"Bazen yanımda nefes alışını duyar gibi oluyorum" diyorsun. Şu birkac kelimen beni ta icimden sarıyor, heyecanlandırıyor. Ya ben seni nasıl buyuk bir iştiyak, hasretle ozluyorum, bunu bir ben, bir de Allah bilir.
* * *
5. Mektup:
Son mektubun da ondan evvelkiler gibi beni cok sevindirdi. Onları ne kadar dikkate layık bulduğumu ve ne kadar sabırsızlıkla beklediğimi soylemek luzumsuzdur. Kapıcı bana senin mektuplarından birini getirdiği zaman, icimde buyuk bir sevincin uyanması icin, zarfın uzerinde senin yazını gormek kafi idi...
Benim oraya gelmem icin dileklerimi, senin tarafından, beni daha sık gormek icin izhar edilmiş bir arzu şeklinde yorumlamama musaade et, cunku senin o kadar gecici telakki ettiğin bir kombinezona iştirak ettiğim tarzında bir duşunceye sahibolduğunu tasavvur edemem. Bundan evvelki mektuplarında sen bu vazifeyi bir saman yığınının husule getirdiği ışığa benzetiyordun, ben de onun kıvılcımından başka birşey değildim, değil mi?
Bana daima kendinden haber ver... Butun kalbimle...
* * *
Meraklısı icin notlar:1. mektup İsmet İnonu'den bir aylık karısı Mevhibe'ye Diyarbakır'dan yazılmış.
2. mektup Mevhibe'nin 1917 kışında yazdığı cevap...
3. mektup "Adnan Menderes" imzalı. İdamdan tam uc gun once Yassıada'dan eşine yazılmış.
4. mektup, Berin Menderes'in adaya yazdığı mektuplardan...
5. mektuba gelince... Sofya'dan İstanbul'da bir Fransız bayana, Fransızca yazılmış. Altında Mustafa Kemal imzası var.
Butun sevgililere sevgilerle...
Sevgiliye Mektuplar...- can dundar
Garip Olaylar0 Mesaj
●48 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Garip Olaylar
- Sevgiliye Mektuplar...- can dundar