Turkiye'de engelli sporlarının babası olarak kabul edilen Yavuz Kocaomer, bir suredir tedavi gorduğu hastanede hayatını kaybetti. Turkiye Milli Paralimpik Komitesi (TMPK) ile Turkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı'nın (TESYEV) kurucusu olan, halen her iki kurumun da başkanlığını surduren Yavuz Kocaomer, engelli sporlarının kurumsallaşmasında ve modern bir yapıya kavuşmasında en buyuk paya sahip spor adamı olarak kabul ediliyor. Engellilerle ilgili bazı gazetelerde haftalık koşe yazıları da yazan Yavuz Kocaomer, 2011 yılında engelli sporlarına ve Turk-Alman ilişkilerine yaptığı katkılar nedeniyle Almanya Cumhurbaşkanlığı tarafından Alman Devlet Liyakat Nişanı ile odullendirilmişti. Evli bir cocuk sahibi olan Yavuz Kocaomer 74 yaşındaydı. Kocaomer'in cenazesi yarın Levent Camii'nde kılınacak oğlen namazına mutakiben Goksu (Anadolu Hisarı) Mezarlığı'nda toprağa verilecek.
Yavuz Kocaomer kimdir?
1948 yılında İstanbul 'da dunyaya gelen Yavuz Kocaomer, İstanbul Erkek Lisesi ve Bilir Kolejinden sonra Marmara Universitesi İktisadi Ticari İlimler Fakultesini bitirdi.
1972 yılında Frankfurt Johann Wolfgang Goethe Universitesinde 'İşcinin Yonetime Katılması' konusunda master yaptıktan sonra, 1974-1979 yılları arasında Ekmekcioğlu Holding'de Personel Mudurluğu ve Genel Mudur Yardımcısı gorevlerinde bulundu. Bu arada, Celik Endustrisi A.Ş. ile birlikte kurduğu pazarlama şirketinin başına gecmiş, daha sonra 1980 yılında Frankfurt 'ta kurulu K.W.V. mbH şirketinin mudurluğunu ustlendi.
İngilizce ve Almanca bilen Yavuz Kocaomer bir cocuk babasıdır.
Uzun yıllar Almanya'da ve Turkiye'de Tenis Federasyonu'nda gorev alan ve Enka Spor Kulubu'nun Tenis kaptanlığını yapan Yavuz Kocaomer, 1989-1991 yıllarında 3 yıl sureyle Federal Alman Spor Teşkilatı Başkan Danışmanlığı yaptı.
1997 yılında Turkiye Engelliler Spor Federasyonu Asbaşkanı olmuş, 1998-1999 yıllarında aynı federasyonun Başkanlığını yapmıştır.
Daha sonra 22 sene bedensel engelli bir ağabey ile yaşamanın etkisiyle 1999 yılında (TESYEV) Turkiye Engeliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı'nı (TESYEV) ve Başkanlığını ustlenmiştir.
Yine aynı yıl Frankfurt 'ta Turk Alman Engelli Sporcuları Destekleme Derneği'ni kurmuş ve halen Başkanlığını yapmaktadır.
Turkiye 'de ve Almanya'da engelleri sporlarını desteklemesi sebebiyle 2011 yılında 'Alman Devlet Liyakat Nişanı' ile onurlandırılmıştır.
Turkiye Milli Paralimpik Komitesi (TMPK) kurucusu olan Yavuz Kocaomer halen bu komitenin Yonetim Kurulu Başkanlığını yapmaktadır.
Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları Hazırlık Duzenleme ve Denetleme Kurulu Komite uyesi de olan Yavuz Kocaomer, bircok gazetede de koşe yazarlığı yapmıştır.
Yavuz Kocaomer 74 yaşında vefat etti
Spor Haberleri0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Yavuz Kocaomer 74 yaşında vefat etti