Her yerde kar var ve dışarısı tahmin edilemeyecek kadar soğuk.Aklımda binlerce duşunce var ve sen.Binlerce duşuncenin icinden sıyrılıp, ortaya cıkan yada onların icinde sivrilen sen.
Seni bana kim verdi;kim tanıştırdı nasıl tanıştık hatırlamazsın bile. Şimdi sana oturup anlatsam bana gulersin.Okula ilk hafta gelmemiştin,ikinci hafta geldiğinde arkada
oturuyordun.İngilizce Oğretmenimiz Hasan Hoca seni kaldırıp neden gelmedin diye sorduğunda;
-‘Hastaydım hocam ‘ dedin herkese inat cırtlayan vaklayan sesinle.
Hoca neyin var dediğinde:
-Grip oldum uşuttum deyince
Hasan Hoca
-Otur yerine sumuklu demişti ve bizde kopmuştuk(bugunku değimle).
Seni ilk arkalarda oturan cocuk olarak tanıdım sonra onlere gelir oldun.Benimle oturup konuşurdun,sonra bir gun ağabeyinin eniştemin oğrencisi olduğunu oğrendim, sonra biraz daha kaynaştık birbirimize…
Sen bana şaka yapmaya başladın bende senden hoşlanmaya. İlk o zaman bir erkeğin benle ilgilendiğini,fark ettim.
Sonra gunler birbirini kovaladı sen her gun başka kızla ilgilenmeye başladın ama beni hep severdin arada takılırdın.
Sonra bir gun bana ben cam kıyısındayken kaloriferde ısınırken yanıma geldin ve woltmeninin kulaklığını kulağından cıkarıp kulağıma taktın bu şarkı harika dedin..
Ogun bugundur o şarkı dilimden duşmez .zaten meşhurdur senin şarkılarla beni tavlaman gecen yılda Matematik defterimin onune yazdığın kucuk mısra ile bir ay kendime gelememiştim .Hele de onun AŞK adlı bir parcanın mısraları odlunu oğrenince şarkıyı odamın duvarına astım,masamın ustune yazdım ama sen bilmezsin .Nerden bileceksin ki bize hic gelmedin.
Sonra her zaman ki gibi devam etti uzun bir sure .Bir gun sen,ben ,Pelin,Serhat buluşacaktık;İngilizce piyes yapacaktık sınıfta onun calışmaları icin ne gunlerdi ya şimdi nerelerdeyiz…
Sen o gun gri cizgili sweetini giymiştin uzerinde de kahverengi montun .Beni Serhat la ikiniz sinemaya cağırmıştınız da annemler salmadığı icin gelememiştim.Hatta gittiğiniz filmde ‘Kahpe Bizans’ tı.
Gunler hep birbirini kovaladı yine bir gun sınıfa hemşireler geldi sen korkmaya başladın ama o korkak halini kimseye belli etmemek icin herkesle alay ederek ozellikle de kendinle ‘anne anne’ diye bağırmaya başladın.Sonra iğne olduk ve gomleğinin kolunu gelip bana cektirdin.Aslında Serhat ta bana cektirmişti ama dedim ya sen başkaydın benim icin…Birde aynı gun bayırdan kol kola inişimiz vardı.Senle ilk kez kol kola giriyordum nasıl unuturum…
Gunler gecti gitti gun 04.02.2000 i gosterdiği gun ben , Gamze ,sen ve Turgut buluşup MC Donolsta doğum gunumu kutlayacaktık.Tam 1 saat bekledik seni ama gelmedin ;sonra seni cep telefonundan aradığımızda ben yeni kentte halamlardayım gelmeyeceğim siz eğlenin dedin.Diyeceksin bunları okurken bugunun ne ozelliği var diye beni ilk ekişindi ,hem de DOĞUM GUNUMDE…
İlk o zaman anladım benle birlikte olmaktan kactığını.Birkac gun sonra senden hediye beklerken her gun imalı imalı soylediğim halde bana hediye almadın .Ben ne yaptım benden 22 gun sonra doğan arkadaşıma butun harclıklarımla gittim bileklik aldım hem de 925 ayar
Şimdi nerde o desem Cemil ‘e verdim it daha hala getirmedi dersin…Gunler gecti gecti bir gun ben sana tiyatro kursuna gitmek istiyorum dedim .Sen hemen KBT ’ye git dedin ve o gun beni KBT ‘ye goturdun .Bir sonraki gunde zaten kayıt oldum oraya ilk yol gosterişindi bu olay.Sonra seni oyunlarıma cağırdım ama her seferinde bir bahane bulup gelmezdin ,birde yaptıklarımı sınıfta beni rezil edercesine alay konusu yapardın.Hepsine goğus gererdim .Neden dersen seni sevmeyi sebep gosterebilirim.Bazen diyorum da biz seninle bugunlere gelebilmek icin cok şeyler yaptık diyorum bakıyorum da yapmamışız daha doğrusu ben yapmışım sen sadece seyretmişsin haksızmıyım soyle…
Lise 1’in ilk gunu sınıfa 5 yabancı oğrenci gelmiş 3’u erkek ,2’si kız.biride senin onunde oturuyor;başta onunla bayağı iyi oldunuz hatta ben seni ondan kıskanmaya başladım.Sonra sırf sen onla iyisin diye arkadaşlık kurdum onla hatta cok fazla ileriye gidip hayatta kimsenin bilmediği sırrımı seni sevdiğimi bir tek ona soyledim.Nerden bilebilirdim yıllar gectikce benim ona soylediklerimi herkese soyleyeceğini ..Sen beni hep uyarırdın ama ben salağım,biliyorum;senin değiminle aptal şişkoyum…
Sonra bir gun tiyatro secmeleri oldu sende gel dedim,gelmedin ben gittim girdim ve secildim,sonra seni zorla getirdim,bilemezdim ki bin bir hevesle girdiğim tiyatro oyununda senin başkasın aşık oluşunu seyredeceğim oda yetmez bir kızla cıkışını goreceğimi,dedim ya bilemezdim…
Canakkale gezisi oldu sonra senle ben birlikte oturduk.Hatta birbirimizin omzunda uyuduk.Ben hep seni duşundum gezi boyunca sen başkasını bilemedim,beni değil de onu duşunduğunu yollar boyunca …Sen bana her şeyini anlatmaya başladın hatta cıktığın kızla olan tum olayları bende dinledim.
Hic aklına bile gelmedim eminim seni sevdiğimi bilmiyordun ama ben seni seviyordum hem de 2 yıldır.Dedim ya kimse bilmiyordu.Sonra başarı kazanmaya başladık.Tiyatro oyunumuz 1. oldu ve sen en iyi erkek oyuncu secildin ve o gece gozlerimin onunde adın okunduğu an ona sarıldın uzun sure bense sadece ağladım o gece mutluluk ve huznu bir arada yaşayarak .O yıl hep aynı olaylarla gecti sadece o yıl olsa iyi ondan sonraki yılda onunla ilgili olaylarla gecti sen onu hayatından atmak istedikce o icine girmeye calıştı.
Lise 2 olduk lise 2 ye dair cok fazla olay hatırlıyorum ama anlatmak istemiyorum seni uzen cok olay var o yıl.ODTU gezisine gittik;sen,ben,Gamze ve Turgut biz yine senle oturduk sen yine anlatmaya başladın ben dinledim.Utanmadan bana ondan ayrılmak istediğini ama ayrılamadığını anlattın hatta ne yapsam diye bana sordun .Bende seviyorsan devam et dedim.İlk o zaman anladım senin gozunde cok farklı bir değerim olduğunu belki kimsede bulamadığın sevgiyi bende bulmuştun eeeee ne de olsa biz seninle Dosttuk.
Evet dost olduk senle sonra sen beni dostluğundan sildin hem de benle konuşup bana sormadan aslında prosedurde sormuştun ama gercek bana sormamıştın.Hic duşunmeden beni o kadar kotu ithamlarla yarıladın ki o gece hatta ondan sonraki geceler bile ağladım.Okula geldim ağladım gittim ağladım sen sadece uzaktan
-Niye ağlıyorsun kız dedin bilmez gibi..
Bana sen benim dostum olamazsın dedin sende o bir şey yok demiştin şimdi hatırlamıyorum.Sonra arayışlar icine girdik ;hem sen hem de ben ama yine barıştık.Nasıl barıştığımızı sorarsan sana
-‘Bir Pelin ******suna sattın beni’ demem yetti.O gunden sonra pelinle olan olaylara kadar uzun bir sure mesafeliydik.Ben her gun senin sınıfa gelişini bekledim.Bana gunaydın deyişini bile ozlemiştim. Dediğim laf sana baya koydu galiba o gun bu gundur bir daha hic bu kadar uzun sure ayrı daha doğrusu kus kalmadık.
Sonra senin doğum gunun geldi v eben sana bir mektup yazdım verdim.Dostlukla ilgili o mektubu yazar iken anladım ilk ne kadar da gercekleri anlattığımı fark etmeye başladım. Sen de bir gun bana ‘Bir Cırpıda Dostluk’ adında yazdığın yazıyı verdin.Onu aldığım ilk gun var ya tum gece uyuyamadım ama bu sefer sevincten beni gercekten sevdiğini biliyordum ustelik elimde garanti belgesi olarak bir belge vardı hem de senin el yazınla yazılmış.
Sonra lise 2’nin son gunu sınıfca saat kulesine gittik.ve sen bana bu –bu seneki son goruşmemiz seni cok ozlicem dedin.
Sonra Elazığ’a gittin ve Elazığ’dan bana 16 gun arayla 3 mesaj attın kimseyi aramazken bir tek beni aradın.O an bir kez daha anlamıştım bana değer verdiğini ve beni sevdiğini…..
Sonra lise son olduk buyuduk ben seni hala seviyorum ama hazırlıktaki gibi delicesine değil artık,cunku ben seni delicesine sevdim ,ağladım,yıprandım;kimseye vermediğim değeri verdim,kimseye gidip yalvarmayan Meryem ,gelip sana yalvardı.Butun kişiliğini ayaklar altına aldı.Kimseden emir almayan Meryem sen bir şey demeden bir iş yapamaz oldu.
Dediğim gibi lise sonuz buyuduk.Hayatımızda cok şey değişti sen ve ben dışında bizde değiştik belki ama bence hic değişmedik.Cunku ben hala seni seviyorum ve sen bilmiyorsun;belki biliyorsundur da bana soylemiyorsundur.
Ama biz seninle artık dostuz.olunceye kadar .Bizi artık kimse kolay kolay ayıramıyor.Ben gunlerce senden gelecek bir soz icin yaşadım,daha doğrusu kendimi avuttum.
Tek istediğim senin bana SENİ SEVİYORUM demendi belki hicbir zaman demicen belki bir gun bu yazıyı okuduğunda dersin .
Bilmiyorum artık.
Sana bu yılın başında dedim ya sana sene sonunda bir şey soylicem soylicem şey buydu.Seni sevdiğimi daha doğrusu ben hayatta 2.kez aşık olmuştum sevmiştim oda sana cattı cok uzgunum boyle olmasını istemezdim.
Her yakınlaştığın kızın seni sevme davası varya o kurya ya bende katıldım ama biraz farklı hep dersin senin yerinde olmak isteyen cok kız var .Değerini Bil.
Evet hep değerimi ve haddimi bildim belki coğu zaman hissetmişsindir sana karşı bir şeyler olduğunu belki biliyorsundur ama benim gibi biri sana yakışmaz asalet yok bende bikerem .Zaten senin cıktığın kızda :1)goz 2)dudak 3)cok konuşmaması ve nerde oturup nerde kalkmasını bilen biri olması lazım .Belki sana gore bende bu ozelliklerin hic biri yok ama unutulmamalı ki sana verdiğim değeri hicbir kız sana vermez.
Bu yazıyı daha cok uzatırdım ama artık sıkıldım bu kucuk dostluk, aşk ve sevgi ucgeninden sağa sola donsem sen .Yazının başında dediğim gibi her yerde bu sefer sen varsın.
Ne yapıyım yani seni sevdiysem sucsa cezamı fazlasıyla cektiğime inanıyorum 4 sene kadar.Mukafat ise hayatımda boyle mukafat gormedim karşılıksız aşk.Her gun beraber olduğun kişiye aşık olmak onunla her anı birlikte gecirmek ama ona dokunamamak cok acı verici ya….
Ya ben seni seviyorum daha doğrusu seviyordum. Neden dersen artık senle ben ayrılmaz ikiliyiz.Ben seni yine seviyorum ama bu sefer gercekten DOST olarak.