Cok guzel ders cıkarılacak bir hikaye meleklerim .Mutlaka okuyun..

Bir adam halinden yakınır dururmuş:"Calışıyorum didiniyorum sonunda ancak gecinebiliyorum.Ustelik tek başınayım,kimsem yok."Boyle mutsuz bir şekilde sızlanıp dururken, bir karar vermiş:Yollara duşup bir melek bulacak,halini anlatıp ondan bu haksızlığı duzeltmesini isteyecekmiş.Yola koyulmuş.Dağda giderken bir kurtla karşılaşmış.Ayakta zor durabilen,bir deri bir kemik kalmış kurt,adama yaklaşmış,nereye gittiğini sormuş.Adam derdini anlatmış,"Bir melek arıyorum.Onu bulup bana yapılan haksızlığı duzeltmesini isteyeceğim."Bunun uzerine kurt," Bana da bir iyilik yapar mısınız?" demiş."Ben de gece gunduz dolaşıyorum,bir lokma yiyecek zor buluyorum.O meleğe benden soz et.Boyle aclıktan olen kurt da olur muymuş de."Adam tekrar yola koyulmuş.Cok gecmeden karşısına guzel bir kız cıkmış.Kız da ona nereye gittiğini sormuş.Hikayesini dinledikten sonra adamın ellerine sarılmış:"Yalvarırım,o meleğe benim durumumu anlatın.Gencim,guzelim,zenginim,her şeyim var ama mutsuzum.Mutluluğa ulaşabilmek icin ne yapmam lazım,ne olur o meleğe sor."
Adam, melekle kız icin de konuşacağına soz vermiş ve yola devam etmiş.Yorulduğu bir sırada bir ağacın altına uzanmış.Fakat cevresi yemyeşil olan bu ağacın neredeyse tek yaprağı bile yokmuş.Tabii ağac, bu duruma cok uzuluyormuş.Adamın meleğe gittiğini anlayınca,"Ne olur o meleğe benim durumumu da sor." demiş.
Adam, ağaca da,"Peki" dedikten sonra yola koyulmuş.Nihayet bulmaktan umidini kestiği sırada melek karşısına cıkıvermiş.Adam derdini anlatmış:
"Gece gunduz demeden calışıyorum.Dunyanın hicbir nimetinden yararlanamıyorum.Acınacak bir hayatım var.Benden cok daha az calışıp cok daha fazla sefa suren bir cok insan var.Soyler misin; eşitlik,hak,adalet bunun neresinde?"
Adamı dinleyen melek"Tamam,tamam"demiş.Zengin ve mutlu olabilmen icin sana bir şans veriyorum.Şimdi geldiğin yoldan evine geri don."
Meleğin bu sozleri uzerine rahatlamış adam ve kurdun,kızın ve ağacın ricalarını da meleğe soylemiş.Melek onlar icin de bir şeyler soylemiş.Adam bunları dikkatle dinlemiş ve donuş yoluna koyulmuş.Uzun bir yolculuğun ardından ağacın yanına gelmiş ve meleğin soylediklerini anlatmış:
"Koklerinin tam yanında gomulu altın dolu bir sandık varmış.Bu yuzden beslenemiyormuşsun.Beslenemediğin icin yaprağın ve meyven yokmuş.Sandık cıkarılırsa seninde meyven ve yaprağın olacak."
"Yaşasın" demiş ağac."Cabuk orasını kaz ve sandığı cıkar."
"Hayır" demiş adam,"melek bana kendi şansımı verdi.Evime donmem lazım."
Yoluna devam etmiş.Genc kız bıraktığı yerde onu beklemekteymiş. Ona,"Sevinclerini ve acılarını paylaşabileceğin birini bulup da evlenirsen tum dertlerin hallolacak,mutlu olacaksın."demiş.O zaman kız,"Hadi seninle evlenelim,mutlu olmaya calışalım."diye atılmış.
Adam,"Hayır,olmaz.Buna zamanım yok,melek benim şansımı verdi,bir an once evime gitmeliyim.Sen de kendine artık bir koca bul."demiş.
Cok gecmeden o zayıf, bir deri bir kemik kalmış kurt cıkmış karşısına...Adam olanı biteni ona da anlatmış.Kendi şansını bulmak icin evine gitttiğini acelesi olduğunu soylemiş."Peki, ya ben?" demiş kurt,"Benim icin ne dedi?"
"Senin icin ne dediğini ben de anlamadım" demiş adam;"Melek dedi ki, "O kurt yiyecek bir aptal bulamazsa ac ve susuz dolaşmaya mahkumdur."
Kurt,"Ben cok iyi anladım" demiş ve aptalı yemiş.