Fenerbahce'nin genc yıldız adayı Arda Guler'in hikayesini haberleştiren İtalyan gazetelerinde adı gecen ve onemli oyuncu gozlemcilerinden (Şef scout) biri olarak gosterilen Serhat Pekmezci, Turk futbolunda kendini Don Kişot gibi hissettiğini soyledi.
Daha once hem Altınordu hemde Fenerbahce'de altyapı şef oyuncu gozlemcisi olarak gorev yapan, Cağlar Soyuncu ile Arda Guler gibi oyuncuları keşfetmesiyle dikkat ceken Serhat Pekmezci, Turk futbolunun geldiği aşamayı, yeni yetişen oyuncuları ve oyuncu takip etme ile yetiştirmenin inceliklerini anlattı.
Normalde teknik direktorluk yapmasını sağlayacak UEFA belgesine sahip olduğunu ancak son 10 yıldır genc yetenek arama-tarama ekiplerinin yoneticiliğini ustlendiğini belirten Pekmezci, Arda Guler'in A Milli Takım'a cağırılmasını sevincle karşıladığını, onun karakteri, azmi, iradesi, terbiyesi ve yetenekleriyle cok onemli bir oyuncu olduğunu kaydetti.

Bir İtalyan gazetesinin "Boyle yetenek yuz yılda bir gelir" başlığıyla verdiği Arda Guler haberine vurgu yapan Pekmezci, "Cok takip edilen bir gazetede bu ifade cok buyuk bir onur. Bu soz aslında iki sene once yine AA ile yaptığımız roportajda bana aitti. İddialı mıydı? Evet iddialıydı. Ancak ben Arda'nın Genclerbirliği Kulubunden başkanımızın vasıtasıyla alınması surecinde de bunu Sayın Ali Koc'a anlattım. 'Bu cocuk eğer doğru bir projelendirme yapılırsa, yetenek yonetimi konusunda uzerimize duşeni yaparsak, 16 yaşında A Milli Takım'da oynar, 17 yaşında attığı frikik golleriyle tribunleri ayağa kaldırır.' demiştim." ifadelerini kullandı.
Bu anlatımının şaşkınlıkla karşılandığını ancak daha once Cağlar Soyuncu'nun keşfedilmesini de sağladığı icin iddialı olduğunu vurgulayan Pekmezci, oyuncularla ilgili bu tur iddialı laflar icin bilmenin yetmeyeceğinin, bazen hissetmek gerektiğinin altını cizdi. Pekmezci, "İyi oyuncuyu hissetmek icin saatlerce, gunlerce, aylarca musabaka izlemek, okumak, konuşmak, duşunmek, tartışmak lazım. İklimde konuşabileceğiniz, tartışabileceğiniz cok insan yok maalesef. O yuzden de bazen Don Kişot gibi hissediyorum kendimi." diye konuştu.