Alıntıdır. Ben denedim ve guzel sonuclar aldım.

Linux Mint'te Windows 8'deki gibi (veya Windows 8'e yakın) hızlı acılışı sağlama yontemleri.

Hazırda beklet modu Bilgisayarınızı kapatmak yerine hazırda beklet moduna alın. Klavyenizdeki guc tuşunu da basıldığında hazırda bekletmek icin buna ayarlayın. Bunun icin Menu - Guc Yonetimi - Ek secenekler - Guc duğmesine basıldığında - Hazırda beklet diyin, kaydedin ve kapatın.

Acılışa "profile" değişkeni eklemek
Acılışa profile değişkeni ekleyerek onyukleyicinin acılış sırasında sadece gerekli olan suruculeri analiz etmesini ve bunu hatırlayarak acılış sırasındaki surucu yuklemelerinin hızlanmasını sağlayabilirsiniz.

Bunun icin aşağıdaki komut ile /etc/default/grub dosyasını acınız.
(Not: Mate masaustu icin gedit yerine pluma,
KDE masaustu icin kate ya da kwrite yazmalısınız.)

Terminal'e (Ucbirim) bu komutu verin (root şifreniz istenilebilir) ;

Kod:Panoya kopyala
sudo gedit /etc/default/grub

Acılan dosyada aşağıdaki satırı bulunuz.

GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash"

Tırnak işaretleri arasına (boşluk bıraktıktan sonra) profile değişkenini ekleyip dosyayı kaydediniz.
Son hali ile;
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash profile"

Aşağıdaki komut ile grub ayar dosyasını guncelleyiniz(Terminal).

sudo update-grub

Acılışta tum CPU cekirdeklerinin etkinleşmesi sağlamak
Bunun icin aşağıdaki komut ile /etc/init.d/rc dosyasını acınız.
(Not: Mate masaustu icin gedit yerine pluma,
KDE masaustu icin kate ya da kwrite yazmalısınız.)

sudo gedit /etc/init.d/rc

Acılan dosyada aşağıdaki satırları bulunuz.

# Check if we are able to use make like booting. It require the # insserv package to be enabled. Boot concurrency also requires # startpar to be installed. #

CONCURRENCY=makefile

CONCURRENCY=makefile kısmını CONCURRENCY=shell olarak değiştirip dosyayı kaydediniz.

Yani son hali ile;
# Check if we are able to use make like booting. It require the # insserv package to be enabled. Boot concurrency also requires # startpar to be installed. # CONCURRENCY=shell

Son olarak benden bir tavsiye (burası bana aittir) ; Bilgisayarınıza 2-3 gunde bir RAM'in tazelenmesi acısından yeniden başlatma yapmanızı oneriyorum. Sonucta hazırda beklet modu o anda butun her şeyinizi kaydedip bilgisayarınızı kapatıyor.