Uzun zaman once, dunya yaratılmadan, insanlar dunyaya ayak basmadan once,
iyi huylar ve kotu huylar ne yapacaklarını bilemez vaziyette dolanıyorlarmış.
Bir gun, toplanmışlar ve her zamankinden daha sakin oturuyorlarken Saflık ortaya bir fikir atmış:
"Neden saklambac oynamıyoruz?"
Ve hepsi bu fikri beğenmiş, ve hemen cılgınlık, bağırmış:
‘’Ben ebe olmak ve saymak istiyorum, Ben ebe olmak istiyorum!" ve başka hic kimse Cılgınlığı arayacak kadar cıldırmadığı icin, Cılgınlık bir ağaca yaslanmış ve saymaya başlamış, 1, 2, 3 ....Ve Cılgınlık saydıkca,iyi huylarla kotu huylar saklanacak yer aramışlar.
Şefkat Ay'ın boynuzuna asılmış;
İhanet cop yığınının icine girmiş;
Sevgi bulutların arasına kıvrılmış;
Yalan bir taşın altına saklanacağını soylemiş ama yalan soylemiş cunku golun dibine saklanmış;
Tutku dunyanın merkezine gitmiş;
Para hırsı bir cuvalın icine girerken cuvalı yırtmış.
Ve Cılgınlık saymaya devam etmiş, 79, 80, 81, 82.....
Aşkın dışında butun iyi huylar ve kotu huylar o ana kadar zaten saklanmış.Aşk, kararsız olduğu gibi, nereye saklanacağını da bilmiyormuş..
Bu bizi şaşırtmamalı cunku hepimiz Aşkı saklamanın ne kadar zor olduğunu
biliriz.Ve Cılgınlık 95, 96, 97... ya gelmiş ve 100'e vardığı anda, Aşk sıcrayıp gullerin arasına girmiş ve saklanmış.Ve Cılgınlık bağırmış :
"Sağım solum sobedir, geliyorum!", ve arkasını donduğunde, ilk once
Tembelliği gormuş, o ayaktaymış cunku saklanacak enerjisi yokmuş. Sonra Şefkati ayın boynuzunda gormuş,ve İhaneti coplerin arasında, Sevgiyi bulutların arasında, Yalanı golun dibinde, ve Tutkuyu dunyanın merkezinde, hepsini birer birer bulmuş, sadece biri haric.
Ve Cılgınlık umutsuzluğa kapılmış, en son saklı kişiyi bulamamış, derken
Haset, bulunamadığı icin haset duyarak,Cılgınlığın kulağına fısıldamış:
"Aşkı bulamıyorsun, O gullerin arasında saklanıyor."Ve Cılgınlık catal şeklinde tahta bir sopa almış, ve gullerin arasına cılgınca saplamış,saplamış, saplamış, ta ki yurek burkan bir haykırma onu durdurana kadar. Ve haykırıştan sonra, Aşk elleriyle yuzunu kapayarak ortaya cıkmış, ve parmaklarının arasından gozlerinden iki sicim gibi kan akıyormuş, Cılgınlık Aşkı bulmak icin heyecandan Aşkın gozlerini catal sopa ile kor etmiş.
"Ne yaptım ben? Ne yaptım ben?’’ Diye bağırmış.
"Seni kor ettim. Nasıl onarabilirim?" Ve Aşk cevap vermiş,
"Gozlerimi geri veremezsin. Ama benim icin bir şey yapmak istersen, benim kılavuzum olabilirsin."
Ve o gunden beri, Aşkın gozu kordur ve her zaman Cılgınlık yanındadır..."
duyguların yorumu
Garip Olaylar0 Mesaj
●47 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Garip Olaylar
- duyguların yorumu