Bu ek bir program ile yapılan bir şey değildir.Windows Anniversery Patch ile Ubuntu Beta bir şekilde Bash olarak gelmektedir.Windows 10 a sahip olan herkes kolay bir şekilde yapabilir.Aşamaları gorselli bir şekilde aşağıda anlattım,umarım anlatımım yararlı olmuştur. İyi gunler dilerim esen kalın.

NOT:Bilgisayarımı ingilizce kullandığımdan dolayı bazı şeyleri bulamazsanız yardımcı olmaya calışırım.

ADIM-I

Oncelikle Windows'unuzun guncel olup olmadığını kontrol etmelisiniz aksi takdirde bu işlemi gercekleştiremezsiniz.Eğer guncel değilse "Windows 10 Upgrade Assistant" programını Microsoft'un sitesinden rahat bir şekilde bulabilirsiniz.

ADIM-II

Başlat Menusu > Ayarlar > Guncellemeler & guvenlik > Geliştirici Mod kısmından etkin hale getireceğiz.

ADIM-III

Windows Tuşu+R'ye basıyoruz ve sonra şunu yazıyoruz: optionalfeatures.exe entera basıp cıkan listede aşağıya inerek Windows Subsystem for Linux(Beta) kısmını işaretliyoruz ve tamama basıp cıkıyoruz.

ADIM-IV

Windows tuşu+R'ye basın ve powershell.exe yazıp entera basın sonrasında şu kodu yazın:

Enable-WindowsOptionalFeature -Online -FeatureName Microsoft-Windows-Subsystem-Linux
işlem bittikten sonra bilgisayarı yeniden başlatın!

ADIM-V

Bilgisayar yeniden acıldıktan sonra windows arama yerine Bash yazarak terminalinize
ulaşabilirsiniz iyi gunler.

Dosya Ekleri 1.jpg 70 KB · Goruntuleme: 82

2.jpg 80,6 KB · Goruntuleme: 90

3.jpg 108,2 KB · Goruntuleme: 73