Merhabalar, yeni bir Asus laptop aldım. 256 SSD ve 1 TB HDD olmak uzere 2 adet diskim var. SSD'de Windows hali hazırda kurulu, bende ubuntu 16.04.1 surumunu kurmak ve dual boot yaparak kullanmak istedim. Birkac kez denedim lakin şu anda sitedeki iso dosyasında bir problem var sanırım bir turlu kuramadım. Benimde kafam attı ve eski surumu kurdum. Ardından hoşuma gitmedi ve eski surumunu de sildim. Grub on yukleyicisi duruyordu bilgisayarın HDD'yi bicimlendirdim mbrfix komutlarını denedim vs lakin şu anda halen daha silemedim. EasyBCD adlı bir program kullandım sonra yeniden başlattım ve 1 yerine bircok Ubuntu on yukleytisicisi ile karşılaştım. Ubuntu'yu D'ye yani HDD'ye kurduğum icin windows'umda bir problem yok lakin Disk yoneticisinde D 931 GB gozukuyor ve hicbir ne bolunmuş parca var nede başka bir şey. Efi tabanlı sadece SSD'de kucuk bir bolum var oda windows'un UEFI sistemi diye duşundum emin olamadım ama oyledir. Cunku C diskini ubuntu hic gormedi zaten. NTFS tabanlı olduğu icin. Direkt olarak D'den bolum ayırıp kurmuştum. BIOS'dan delete yaparak butun ubuntu grub onyukleyicilerini silebiliyorum. Lakin bir tanesi surekli windows'un yanında. EasyBCD programını actıgımda da diğer gruplar da geri geliyor. Fotoğrafları yukluyorum bilgisayarımın başlatıcı ekranı ve disk yonetimi nasıl gozukuyor bir bakmanızı rica ediyorum. İnternetteki butun yontemleri denedim lakin olmadı asla ve asla. D diskinde goremediğim bir yerlerde birkac parca grup var ve asla formatlayamıyorum. Yardımcı olursanız cok sevinirim. Aklıma takılan bir şeyde grub yazılımlarında surekli partition 0 gozukuyor ve 8B256 yazıyor bu bildiğim kadarı ile SSD ama asla SSD'ye kurulum yapmadım.

sevinirim.