Herkese merhabalar, Ubuntu 16.04 LTS kurulu bir dizustu bilgisayarım var, bana yetiyor. Ve birde Windows 10 Pro Kurulu bir masaustu bilgisayarım var. Dosya atarken surekli olarak usb diske kopyala, harici harddiske kopyala baya sıkılıyordum. Dizustunde Linux'a gecince bitlocker ile şifrelemil olan 1TB harici diskimi de kullanamayınca (Evet internette acmanın yolları var araştırdım, lakin zaten sıkılmıştım bu durumdan)

Dolayısıyla kendi capımda ufacık bi araştırma yaptım ve dizustunde samba kurup rahat bir şekilde izinler dahil herşeyi ayarlayıp erişebiliyorum masaustu bilgisayarımdan. Fakat tersini yapmak istediğimde yani Windows'da var olan dosyalarıma Ubuntu'dan ulaşmak tam bir işkence gibi geldi bana. İnternette değişik forumlardır, efendime soyliyim how to siteleridir. Hicbirisini beceremedim.

İzinleri verdim, paylaşım ayarlarını yaptım, malesef olmuyor işte ekran goruntuleri sırası ile:

FBI = Dizustu ULTRAPC = Masaustu

Yapılması gereken herşeyi yaptığımı snaıyorum. İki bilgisayara da modem tarafından statik ip atandı sonran başa doğru olmak uzere. Sadece sorun cıkaran Windows. Bu şirkettende gercekten sıkılmaya başladım. Kullanıcıdan izinsiz guncelleme alan ve seedleyen, bilgilerini satan, izinsiz reklam uygulama yukleyen(Fiyatına rağmen), Steam karşıtı ve daha nice sacmalıkları ile Microsoft gercekten gozumde cok duştu.

Evet her neyse yardımlarınızı bekliyorum değerli Technopat Sosyal Kullanıcıları, ben bu dosyalarıma nasıl erişirim Ubuntu'dan ?

Dosya Ekleri upload_2018-1-18_16-22-48.png 11,6 KB · Goruntuleme: 204