Windows 10'un yanına Ubuntu'yu kurmak istiyorum fakat birkac sorum var.

Bilgisayarımda bir adet HDD ve onun da C ve D suruculeri var. Windows 10 C surucusunde kurulu ve ben Ubuntu'yu farklı bir surucu uzerine kurmak istiyorum. D surucusunde yaklaşık olarak 350 GB yer var ve ben bunu kucultme işlemiyle 275 GB'a indirdim. Boylece 75 GB ayrılmamış alana sahip oldum ve Ubuntu'yu UEFI olarak buraya kurmak istiyorum.

Ubuntu kurulum esnasında "Başka bir şey" butonuna tıklayarak devam ediyorum ve karşıma diskimin parcalanmış kısımları geliyor. Windows 10 onceden C surucunde yuklu olduğundan dolayı bir EFI bolumu bulunmakta.
Ubuntu'yu farklı bir surucuye kuracağım icin 75 GB'lık ayrılmamış alandan ikinci bir EFI bolumu oluşturmalı mıyım? 75 GB'lık alandan 50 GB'lık kısmı ext4 olarak bicimlendirip bağlanma noktasını "/" yapacağım fakat Yeni Bolum Turu'nu birincil mi mantıksal mı yapacağım? 16 GB'lık bir alanı da swap yapmayı duşunuyorum. Sizce ne kadar olmalıdır? Bilgisayarımın ozellikleri:
RAM : 16 GB
İşlemci : i7-5700HQ
Ekran Kartı: NVIDIA GTX 960M 2GB
HDD: 1 TB

Acemiliğimden dolayı eksiklerim ya da yanlışlarım olabilir. Yardımlarınız icin şimdiden teşekkur ederim.