Linux'u cift bolmeli bir yapılandırmada kendi bolumunuze yuklediyseniz, genellikle sizin icin kaldıracak kolay bir kaldırma aracı yoktur. Bunun yerine, bolumlerini silmeniz ve Windows onyukleme sistemini kendi başınıza onarmanız gerekecektir.
DİKKAT Yanlızca Ubuntu Sisteminin barındırıldığı bolumu silerseniz Windows'a Erişemezsiniz.
İşleme hem Ubuntu hem de Windows kurulu ise başlayın.

*Linux'u nasıl kaldırdığınız, nasıl yuklediğinize bağlıdır . Linux'u tek işletim sisteminiz olarak yuklediyseniz, Windows sisteminizi geri almak icin Windows'u Linux uzerinden yeniden yuklemeniz gerekir.

Wubi ile Linux Kurduysanız

Wubi ile Ubuntu veya Linux Mint gibi benzer bir Linux dağıtımını kurduysanız , kaldırılması kolaydır. Sadece Windows'a onyukleme yapın ve Denetim Masası> Programlar ve Ozellikler'e gidin.

Yuklu programlar listesinde Ubuntu'yu bulun ve başka bir programda yaptığınız gibi kaldırın. Kaldırıcı, Ubuntu dosyalarını ve onyukleyici yukleyicisini bilgisayarınızdan otomatik olarak kaldırır.

Linux'u Kendi Bolumune Kurduysanız
Linux'u cift onyukleme yapılandırmasında kurduysanız (Windows Yanına Entegre GRUB, Mbr Olayları..),
Linux bolumlerini bilgisayarınızdan kaldırmayı ve daha sonra Windows disk bolumlerini boş sabit disk alanını kullanacak şekilde genişletmeyi gerektirir.
Linux, Windows onyukleme Modu “GRUB” olarak bilinen kendi onyukleme modu ile uzerine yazdığı icin,
Windows onyukleme modunu kendiniz geri yuklemeniz gerekir. Bolumleri sildikten sonra, GRUB onyukleme yukleyicisi bilgisayarınızı duzgun şekilde başlatmaz. yani dikkat edin sadece Ubuntuyu kaldırmak yetmemekte.

Adım Bir: Linux Bolumlerini Silme

Oncelikle, Linux bolumlerini silmeniz gerekir. Windows'a onyukleme yaparak başlayın. Windows tuşuna basın, Başlat menusu arama kutusuna “diskmgmt.msc yazın ve ardından Disk Yonetimi uygulamasını başlatmak icin Enter tuşuna basın .

Disk Yonetimi uygulamasında, Linux bolumlerini bulun, sağ tıklayın ve bunları silin. Linux bolumlerini “Dosya Sistemi” sutununun altında hicbir etiketi olmadığından tanımlayabilirsiniz, Windows bolumleri ise “NTFS” dosya sistemi ile tanımlanacaktır.

Buradaki bolumleri silerken dikkatli olun; bir bolumu yanlışlıkla onemli dosyalar ile silmek istemezsiniz.

Bende şuan Ubuntu şu şekilde barındırılmakta:

İsteğe Bağlı: Birimi silince "C" diskini genişletme işlemini uygulayın ve Diski birleştirin

Adım İki: Windows Onyukleyici Modunu Duzeltin

Linux şimdi bilgisayarınızdan kaldırıldı, ancak kaldırılması gereken onyukleyici modu halledilmedi.
Windows onyukleme modu ile Linux onyukleme modunun uzerine yazmak icin bir Windows yukleme diski
kullanmamız gerekecek.

Etrafta bir Windows yukleyici diskiniz yoksa, bir Windows onarım diski oluşturabilir ve bunun yerine kullanabilirsiniz.
Ben 8gb^ Flash Disk Taktım Ardından varsayılan ayarlar ile bicimlendirdim.
Actığınız Kurtarma Surucusu Ekranından Flaş diskimizi secip Devam edin ve işlemleri bitirin..

Windows yukleyici veya kurtarma diskini bilgisayarınıza takın, bilgisayarınızı yeniden başlatın ve bu diskten onyukleme yapmasına izin verin. Kurtarma ortamından Komut İstemi'ne erişin. Windows 10'da nasıl yapıldığını burada anlatmaktayız, ancak talimatlar Windows 8 icin de calışacaktır.

Kurulum veya kurtarma diskinizden onyukleme yaptıktan sonra, başlangıc dilleri ekranını atlayın ve ana yukleme ekranında “Bilgisayarı onar” seceneğini tıklatın.

“Bir secenek secin” ekranında, “Sorun Giderme” seceneğini tıklayın.

“Gelişmiş secenekler” ekranında, “Komut İstemi” seceneğini tıklayın.

Komut İstemi'nde, aşağıdaki komutu yazıp Enter tuşuna basın:
Kod:Panoya kopyala
bootrec.exe / fixmbr

Şimdi bilgisayarınızı yeniden başlatabilirsiniz. Normal olarak Windows'u başlatır ve Yukleme yapar.
Linux'un tum izleri şimdi silinmelidir. - Kolay Gelsin
Yontem 2
FixMbr Engeli Yerseniz başka cozumler de mevcut.

Boot-Repair-Disk canlı CD/USB

OS-Uninstaller yazılımı Boot-Repair-Disk isimli canlı CD/USB tabanlı sistemde hazır yuklu olarak geldiği icin kendinize bir Boot-Repair-Disk CD'si ya da USB belleği hazırlayarak bu ortam uzerinden OS-Uninstalleri kullanabilirsiniz.

OS-Uninstaller yazılımı Boot-Repair-Disk canlı CD/USB sistemi masaustunde sol alt koşedeki menude "Preferences > Operation System Uninstaller" yolu uzerinde yer almaktadır.

Kendinize bir Boot-Repair-Disk canlı DVD'si ya da canlı USB belleği hazırlamak isterseniz bunu icin sırasıyla şu adımları takip ediniz:

Boot-Repair-Disk'in .iso uzantılı guncel kalıp dosyasını indirin (750 MB) İndirdiğiniz kalıbı bir USB belleğe ya da DVD'ye yazdırın. DVD'ye yazdırırken dosyayı doğrudan yazdırmayın, kullandığınız disk yazdırma programındaki "Kalıbı CD/DVD'ye yazdır" vb. seceneği kullanarak yazdırın. USB belleğe yazdırmak icin ise Windows ortamında Rufus yazılımını, Ubuntu ortamında ise Başlangıc Diski Oluşturucu yazılımını kullanabilirsiniz. Bilgisayarı, hazırladığınız bu USB bellekten ya da DVD'den calıştırarak acın Artık Boot-Repair-Disk'in masaustune ulaşmış durumdasınız. Masaustu acıldıktan bir-iki dakika sonra otomatikman Boot Repair penceresi karşınıza gelecektir. Bu pencerede doğrudan "Recommended Repair" (Onerilen onaarım) seceneğine tıklayarak sık karşılaşılan acılış problemlerinin onarılmasını sağlayabilirsiniz. Eğer programın gelişmiş seceneklerine ulaşmak isterseniz "Advanced Options" seceneğini kullanabilirsiniz.