Bilgisayarımda Windows 10 işletim sisteminin yanına Ubuntu'nun 18.04.2 LTS surumunu kuracaktım. İlk denememde Windows'un yanına kur seceneğini işaretledim. Kurulum tamamlandı, yeniden başlatın yazısı geldiğinde yeniden başlata tıkladım ama dondu kaldı. Bende laptobu kapatıp actım acılırken grub ekranı gelmedi direk ubuntu acıldı. Daha doğrusu acılmaya calıştı, mor bir ekranda kaldı acılmadı. Bende bilgisayarı kapatıp Windows'u actım. Sonradan Ubuntu'yu silip tekrar kurayım dedim ama kuracağım yeri ben secmediğim icin nerede kurulu olduğunu bilmiyordum. Bende tekrardan kurulum yaptım. Bunu yapmadan once de SSD'min icinde 30 GB'lık bir yer ayırdım ve bu sefer kurulum yaparken orayı sectim. Ama kurulum bitince gene aynısı oldu yeniden başlat kısmında dondu ve kapatıp actığımda tam olarak acılmadı. Tekrardan Windows'u actım ve internetten bulduğum bir yontemle grub'u kaldırmaya calıştım daha sonra Ubuntu'nun kurulu olduğu disk bolumunu silip bicimlendirdim. Buna rağmen acılışta grub ekranı acılıyor ve aşağıda yuklediğim resimlerdeki gibi yazılar cıkıyor ve boot menude Ubuntu gozukuyor.
Sorum şu ki bu grub ekranını ve Ubuntu'yu nasıl komple kaldırırım ve neden Ubuntu duzgun bir şekilde yuklenmiyor? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Arkadaşlar koca technopat sosyalde yardım edebilecek bir kişi bile yokmu?