Merhabalar oncelikle eksik ayrıntı verdiysem uyarın ama sanal makine dışında ilk kurulumum olduğu icin bilgisizim. Ubuntu 19.10 surumunu USB'ye yazdırdım GPT olarak, buraya kadar bir sorun yok. İnternetim olmadığından ve elimde 19.10 ISO'su olduğundan dolayı bu surumu kurdum ama "guncelleştirmeler ve diğer yazılımlar" sekmesinde imlec doner durumda kaldı hep. Sonrasında cozumu "safe graphics" seceneğiyle yuklemede buldum. Bu sefer de kurulum sonrası sıkıntı yaşadım. Ayarlar bolumune hicbir şekilde giremiyorum. Sağ tıklayıp goruntu ayarlarına girmek istediğimde sistem donuyor ve hicbir şekilde yanıt vermiyor. Telefondan internet bağlayıp araştırma yapmak istedim bunun icin ama kendisi Wi-Fi ayarlarına da girmiyor . Sadece sağ ustteki panel uzerinde gosterdiği kadarıyla erişebiliyorum Wi-Fi ayarlarına. İnterneti bağlasam bile ne yapacağımı bilmiyorum. Araştırdığım kadarıyla harici ekran kartı suruculeriyle alakalı deniyor ama foruma da sormak istedim.

Sistem ozellikleri:
Intel i5 8300H 2.3GHz ila 4.0GHz 8 GB 2666MHz cift kanal RAM Intel UHD 630 & NVIDIA GTX 1050 4 GB Mobile.