HAKKI YALCIN - HESAP ZAMANI!
Lige ara verilme mevsimine girilirken Fenerbahce adına duşulmesi gereken dipnot: "malzemeyi bol bulunca son haftalarda yaratıcılık havada kaldı." Buna kısa devre yapmak da denir!
Nasılsa her şey istendiği gibi gidiliyor zannedilirken kaybedilen haybeden puanların bedeli sezon sonunda odenir. Butun mesele anlayıp kabullenmek.
İyi takımsın, kalitelisin ama girdapta kulac atmayı bilen futbolculara guvenmelisin, kendini pelte gibi yere atanlara değil.
Galatasaray sezon başından bu yana bilmece gibiydi de Beşiktaş ve Başakşehir gibi iki onemli mactan sonra sihirli bir soruya donuştu. Bu takımda diğerlerinde olmayan ne var?
Cevap: Bir macın kazanılma şartlarını koşarak anlatanların durmakla kaybedecek zamanı ve puanı yoktur.
Galatasaray'ın yolculuğunda en cok sevindiğim gerceklerden biri Okan Buruk'un sırtına cevrilen okların da "yokları" oynaması!
Beşiktaş ilginc bir takım, bir an geliyor yenemeyeceği rakip yok zannediyorsunuz, bir an geliyor "bu takımı herkes yenebilir" diyorsunuz.
Beşiktaş adına gecmişte not ettiğim ama yine kullanma gereği hissettiğim cumlelerden biri. "Kartal asla boş manzaraya havalanmaz. Eli boş donuyorsa ya pencelerinde sorun vardır ya gozlerinde!"
Şenol Guneş'ten sonra bu sorunların giderileceğinden şuphe duymuyorum ama Valerien Ismael'in gereksiz kayıpları nasıl odenecek onu bilemiyorum.
Trabzonspor, gecen sezon aradığı hazineyi bulduktan sonra liderlikle arasına mesafe koymuş rolanti takımına donuştu. Kaybettiği puanların kazanılma şartları da mevcuttu ama bunda takımın bindirme hızının azalmasının da etkisi buyuktu.
"Abdullah Avcı faktorunun lige verilen aradan sonra kendini hissettireceği bir Trabzonspor bekliyorum" dersem, 3 puan duraklarını işaret ediyorum demektir.
Ligde en ilginc takım bence Konyaspor. Cıktığı yoldan donmesi en zor takımlardan biri olacağına da şuphem yok. Teknik direktor İlhan Palut'un bu takımın oluşmasında ve gelişmesindeki payı buyuk. Her ne kadar kenarda tutulsa da umutlar buyuk ve sahici.
Bazı hakemler edepsizlikleri kemikleşmiş futbolcularla başını derde sokmadan mac yonetmeyi adamlık zannetmesin. Adaletsizliğin karaya cıktığı yerde haksızlığa haksızlık demeyen hakemlerin camura batmış posterleri yerde.
Vurun dalgalar vurun! "Dunyayı parayla dondurenler onurlu insanların hayatını sondurenlerdir" cumlesinde vicdansızlara bir gonderme vardır. "İnsanlık adres değişikliği nedeniyle burada oturmuyor" cumlesinde de hayatın gerceği vardır. O yuzden ayakta durmakta sakınca yoktur. Biz buna "buyukluk" deriz!
Ama lige verilen aradan sonra başlayacak olan filmlerde "yer gostericilere" de iyi bakmak gerekir, oturacağı yeri ozel guclerle belirleyenlere de. Daha silahlar cekilmedi! Daha gozyaşı kanalları acılmadı! Eldeki sportmenlik haritaları da sahteyse, mendil satanların başı yine kalabalık olacak!