Kod:Panoya kopyala
cd /boot/grub
sudo grub-mkconfig
sudo grub-mkconfig -o grub.cfg
sudo grub-install /dev/nvme0n1
Bir de bir şey daha sormak istiyorum. F12 ile boot etmek istediğim işletim sistemini secmek istediğimde 1) Ubuntu 2) Windows Boot Manager 3) SSD İsmi cıkıyor. Cok eskiden bir kere Ubuntu kurmuştum ama onun ustunden sonra kac kez SSD'yi tamamem silip işletim sistemi kurdum. Orada Kubuntu yazması gerekmez mi şu an? Ve bunun sorunum ile alakası olabilir mi?
MKara96 dedi:
Kubuntu'yu Rufus ile DD moduyla yazdırdım ve daha onceden Windows disk yonetimden ayırdığım alana Dual-Boot olacak şekilde kurdum. Sistemi başlatırken GRUB ekranı gelmiyor. Hangi işletim sistemini acacağımı bilgisayar başlarken F12 ile secmem gerekiyor. Sırasıyla aşağıdaki komutları calıştırarak sorunu cozmeye calıştım ama olmadı.
cd /boot/grub
sudo grub-mkconfig
sudo grub-mkconfig -o grub.cfg
sudo grub-install /dev/nvme0n1
Bir de bir şey daha sormak istiyorum. F12 ile boot etmek istediğim işletim sistemini secmek istediğimde 1) Ubuntu 2) Windows Boot Manager 3) SSD İsmi cıkıyor. Cok eskiden bir kere Ubuntu kurmuştum ama onun ustunden sonra kac kez SSD'yi tamamem silip işletim sistemi kurdum. Orada Kubuntu yazması gerekmez mi şu an? Ve bunun sorunum ile alakası olabilir mi?
Genişletmek icin tıkla...
Sorunu cozdum. Oncelikle Kubuntu'yu kurduğumuz USB bellek ile boot edip canlı ortamda Kubuntu'yu deneyi secip işletim sistemine giriyoruz. İnternet bağlantısını yapıyoruz. Terminale giriyoruz. Sırasıyla aşağıdaki komutları yazıyoruz.
sudo add-apt-repository ppa:yannubuntu/boot-repair
Yukarıdaki kodu girdikten sonra gelen cıktıya enter yapıyoruz.
sudo apt-get update
sudo apt-get install -y boot-repair && (boot-repair &)
Son komuttan sonra gelecek olan ekranda onerilen onarıma tıklayın 2-3 dakika icinde işlem bitiyor. Sonra yeniden başlatın sorun cozulecektir.
Dosya Ekleri