Pardus 21 GNOME kullanıyorum. Uygulamaları NVIDIA ile calıştırma sorunu yaşıyorum. NVIDIA-smi komutunda sadece Firefox gorunuyor.
Surucu kurulumunda aşağıdaki işlemleri yapıyorum.
1. Oncelikle NVIDIA-detect paketini kuruyorum. Calıştırdığım zaman aşağıdaki cıktıyı veriyor.
Kod:Panoya kopyala
Detected NVIDIA GPUs: 01:00.0 3D controller [0302]: NVIDIA Corporation GP107M [GeForce GTX 1050 Ti Mobile] [10de:1c8c] (rev a1) Checking card: NVIDIA Corporation GP107M [GeForce GTX 1050 Ti Mobile] (rev a1) Your card is supported by all driver versions. Your card is also supported by the Tesla 470 drivers series. Your card is also supported by the Tesla 450 drivers series. Your card is also supported by the Tesla 418 drivers series. It is recommended to install the. nvidia-driver package.
2. terminalde aşağıdaki komutu calıştırarak surucu yukleme işini gercekleştiriyorum.
Kod:Panoya kopyala
sudo apt install nvidia-driver
Buraya kadar her şey normal. Bilgisayarı actığım zaman ayarlar kısmında NVIDIA'nın aktif olduğunu goruyorum. Ancak "Pardus hakkında" uygulamasında Intel gorunuyor. Terminalden NVIDIA-smi yazdığım zaman sadece xorg gorunuyor. Başka uygulama gorunmuyor.
NVIDIA arayuzunu actığım zaman ise xscreen sekmesi yer almıyor.
Ekran goruntulerini ekledim. Uzun zamandır bu sorunla uğraşıyorum. Yardımcı olur musunuz?
Dosya Ekleri