Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, EYP imha ederken şehit duşen Astsubay Esma Cevik ’in ismini Şırnak ’taki petrol sahasında yaşatıyor. Bu sene dunya genelinde bulunan en buyuk petrol sahalarından biri de bu saha oldu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Donmez'in, Şırnak-Şehit Esma Cevik petrol sahasının şu ana kadar 2022 yılında dunyada yapılmış en buyuk ilk 10 keşif arasında yer aldığın acıklaması uzerine şehit Esma Cevik'in babası Huseyin Akgul, duygularını anlattı. İHA'ya konuşan Akgul, "Haberi ben de sabah oğrendim. Petrolun cıkması hem Turkiye'miz icin hem vatanımız icin hem milletimiz icin guzel bir şey. Burada tabii ki devletimize bir katkı olacak. Devletimize katkı olan bir yer de vatandaşımıza, milletimize yansıyacak. Bundan dolayı da cok mutluyum. Yani boyle bir petrolun cıkması, artı benim kızımın isminin verilmesi onur verici. Bir Turk olarak da, bir şehit babası olarak da guzel bir haber. Haberi duyduğumda nasıl diyeyim size insan yeniden bir evladı doğmuş gibi seviniyor. Kızımın ismi verilen bir yerde bir petrolun cıkması, devletimizin ismini vermesi gurur verici. Ne kadar uzulsek de şehitler olmez biliyorsunuz. Her cuma gunu mezarına gidiyordum, şimdi her sabah gidiyorum. Bir yandan da uzuntu var. Ama ikisi de dengeliyor bu sefer. Neden dolayı dengeliyor? Boyle sevincli haber almak guzel bir şey. Daha once de bir haber almıştım. Bombayı doşeyen terorist kadın canlı olarak yakalanmıştı. Ondan iki ay sonra da tekrar bombayı patlatan o hainler jandarmayla catışmaya girerek olu olarak ele geciriliyor. Bu da bana gurur verdi. Devletimiz oyle basit bir devlet değil, guclu bir devlettir. Artı goruyorsunuz Cumhurbaşkanımız butun dunyaya karşı dik duruyor. Eskiden el pence duruyorduk, şimdi dik duruyoruz Allah'a şukur. Allah İcişleri Bakanımızdan da, Cumhurbaşkanımızdan da, vekillerimizden de razı olsun. Her ne kadar bu vatana, bu millete hizmet eden kim olursa olsun hepsinden Allah razı olsun." dedi. Şehit babasının petrol sevinci